fredag 27 april 2012

Tusensköna

Att dagdrömma är att vara kreativ...så sa en professor en gång när jag var på en skolning. Då är jag ofta eller mest hela tiden kreativ! Vissa drömmar vet man att dom aldrig går i uppfyllelse och vissa drömmar vet man att man kanske har en liten chans att förverkliga. Jag drömmer om att plantera Tusenskönor i en blomrabatt, om den drömmer slår in eller dör återstår att se...


Nu har jag bara en liten Tusensköna i en blomkruka här inne, det är andra blomman jag försöker få att överleva med min omsorg den här våren. Den första...den bara dog! Men jag är övertygad om att jag köpte fel blomma på fel ställe därför dog den...


Jag har stora planer på att göra om stenkanten runt vår damm och då måste jag (= Herr Käranån) plocka bort all natursten som nu finns där. De stenarna sjunker mer eller mindre ner i gräsmattan med tiden.


Jag har också drömmar om att vi behöver en sorts terrass av nåt slag i samband med dammen och då måste jag (= Herr Käranån) gräva om alla blomrabatter......det är där Tusenskönorna kommer in i bilden, visst skulle det vara fint med en kant av Tusenskönor i en blomrabatt?!! och då är det faktiskt jag som ska plantera dem. Jag kan väl inte gå omkring och drömma hela tiden heller...


...eller bara sitta och sy tusen sköna änglar. Min senaste ängel är ur boken "Tildas Atelier" och jag blev mer än nöjd med den, stor fluffig svagt rosafärgad rosett, band och spets. Lite längre hår och så klart organsarosett i håret, allt enligt önskemålet som jag fick.


Jag önskar er alla en riktigt skön helg, med eller utan dagdrömmar om Tusenskönor och änglar, stenkanter och dammar, terrasser och blomrabatter och så hoppas jag att vi ska få en varm och fin helg, för vet ni vad? jag är ledig HELA helgen! Jag (= Herr Käranån) ska grilla tänkte jag...Ha det bra!

18 kommentarer:

Лилия sa...

Чудо! Красота! ПРЕЛЕСТЬ!

erdbeerdiamant sa...

She's such a beauty! :)

Have a nice weekend my dear.

Bea sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bea sa...

Hej,
vilkna fina blommor du har.
Vi ska åker till Tyskland på söndag ,då hoppas jag komma in i sommeren.
Jag önskar dig (och Herr Käranån ) en trevlig helg.

Kram Bea

Nette Cecilia sa...

Trevlig helg till dig med i tusenskönevärlden ,Nette

Lilla Pysselvrån sa...

Dina drömmar låter underbara, tur att du har Herr Kära nån som hjälper dig att förverkliga dem ;-)

Din ängel är helt underbar, du kan som ingen annan du!

Önskar dig en riktigt trevlig Valborgs-helg!

Kram, Erica

Jojjo sa...

Underbar ängel!
Jag brukar titta in här då och då för att beundra dina fina änglar. Syr också en del när jag har tid över. När jag inte har tid så drömmer jag om vad jag skulle vilja sy.
Trevlig helg på dig :)

Lotta sa...

Det låter som en riktig bra dröm som kan förverkligas!
Ha en fin helg.
Lotta

annika sa...

Bellis är en liten svårflörtad planta. Min har säckat ihop men den kanske hämtar sig om jag planterar den i rabatten. Ler då jag läser om allt det du planerar för Herr Kära nån...det är ju precis som här.
Nu har jag i alla fall lite långledigt och det känns jätteskönt i pollentider.

Utan drömmar är vi förlorade :)

Kram

Hantverkarglädje sa...

Ja dröm du om tusenskönor för de är verkligen vackra. Ta det enkelt och så dem som kantväxt direkt för de är så tacksamma att få leva att de även fröar sig till gräsmattan.Lycka till.

eva sa...

Härligt med en massa kreativa idéer! Men du får passa dig så att inte Herr Käranån - f´låt - jag menar du, tar i för mycket nu, utan ha också en vilsam helg :-). Ängeln är, som vanligt, helt bedårande vacker!
Kram

Vform sa...

Önskar Dig också en riktigt skön helg
bland drömmar, tusenskönor, stenpartier och grillning ... vi är alla lite av drömmare ;O)
Säkert går de i uppfyllelse ...
Härliga bilder och underbar Tilda!
Kram Vivan

Jill sa...

Trevlig Valborg och glada vappen till både Herre och Frun! Du har öga för vackra blommor och vackra ting! Jag beundrar dina verk!

Tatkis sa...

Your Tilda angel is so sweet!
And good luck with your garden plans - daisies are beautiful flowers!

Hugs,
Tatyana

Gugis Pärlor sa...

Skönt med långledigt och dagdrömmeri sitter heller inte fel! Grillen har kommit ut här också och vädret tycks ju visa sin bättre sida... Glada vappen!

Kram Gugi

Lyckoslanten sa...

Nu kände jag väldigt mycket igen mig där. Det är ju oftast så att Herr L ser till att drömmarna blir verklighet! ;o)
Så vacker ängel och så fina tusensköna drömmar du har som bergis slår in!
Glada Vappen! ♥

M. Santos sa...

Muy bonita, me gusta mucho los colores que les has puesto-
Un beso

Unknown sa...

Hi,

Nice article, your children's clothes collection are very beautiful.

Thanks
Dockor