torsdag 14 juni 2012

Tid

Tid har vi alltid för lite av, eller är det något som vi bara tror?! Vi vill göra en massa och så stressar vi runt, runt och hur mycket har vi gjort egentligen när dagen är slut... Den senaste tiden har jag haft ganska mycket extra tid och har jag tagit vara på den?...neej, jag har bara varit "här och nu" och ännu är jag vid liv.


Ibland har jag faktiskt glömt bort tiden, jag tror att det är ganska bra för kropp och framförallt för själen att glömma bort tiden. 


Den bästa tiden för mig att fundera ut vad jag vill, borde och måste göra är på morgonen mellan 02:30-04:00, då är min hjärna på högvarv och väldigt kreativ. Många gånger har jag tänkt att jag borde ha en liten bok där jag kan skriva upp alla bra ide´r jag får när jag ligger sömnlös, speciellt alla bra sy ide´r...


Den gamla väckarklockan har stannat för längesen, men det har inte tiden...fast vad vi gör så går den bara framåt i jämn takt. Ibland känns det som om tiden rusar fram i raketfart eller så känns det som om den står stilla och vi kan inget göra.


Nu närmar sig en av våra största högtider, Midsommar, hur ska vi få tiden att räcka till med allt vad vi ska ha gjort innan nästa fredag...
Jag vill ge ett litet tips om man vill duka lite extra på Midsommarbordet, ta ett glas med fot, vänd det opp och ner, sätt en blomma inuti glaset, en ros blir vackert, sen sätter du ett värmeljus på foten, har man många glas är det jättefint...


Klockan har jag gjort av ett serveringsfat, målat det vitt, limmat på en virkad duk, spetskant runt, målat trähjärtan svart, limmat fast hjärtknappar på dessa och en rosett, sist ett urverk och klockan går ännu...sånt funderar jag ut under tiden dom flesta andra sover.


Gör nåt bra av tiden och dagen du får, det kan vara att du stressar runt och får en massa gjort och det är ju bra, eller så gör du som jag och är bara "här och nu" och det är ju också bra. Vi får själva bestämma vad vi gör av tiden men vi kan inte bestämma över vad tiden gör...Ha en riktigt skön helg!

11 kommentarer:

eva sa...

Många sanna ord i ditt inlägg och det är skönt att bli påmind! Har precis haft 2 veckors semester och för första gången har jag bara varit och tagit dagarna som de har kommit och tänk, att det känns som om vi har hunnit göra massa roliga och kreativa saker - och det helt utan planering! Med andra ord så funkar det ändå! Tack för det ljuvliga glas-tipset! Det var jättefint!
Kram

Nette Cecilia sa...

Fiffiga du ,vilken fin klocka ,hade tänkt spraymåla lite ute idag men det blåser ,och så rinner det ur min näsa .så vi får väl ta plan B vila i solen ,kram Nette

Hantverkarglädje sa...

Ja men det var en härlig idé det här med blommor o ljus i glasen. Det skall jag minsann testa nästa gång jag har gäster så tack för tipset.

Creative Momone sa...

Tack för ditt trevliga inlägg, tänkvärda ord. Jag är ledig hela sommaren som det ser ut, vikarierar på dagis och sommartid drar de ner på verksamheten. Men jag vill inte klaga, för nu har jag tid. ;) Jag syr, jag planerar och funderar, vissa dagar kanske jag inte gör så mycket, men jag njuter, det har jag lärt mig att göra.
Din klocka är jättevacker, du har så många fina idéer. Mina idéer kommer också nattetid, eller när jag vilar med barnen på dagis. Vissa blir ju aldrig genomförda, men det spelar ju ingen roll...
Till sist vill jag tacka för dina vänliga ord i mitt senaste inlägg. ♥

Nanne

Tilkkureppu sa...

Kello on kyllä todella kaunis! Totta on, että me monasti juoksemme ja yritämme keritä päivässä tehdä enemmän kun aika antaa myöden.

Vardag och flärd sa...

Jaså, det är på natten du får alla dina fantastiska idéer! Din klocka är ljuvlig och den är du ensam om!
Kram Eva

Lisbet sa...

Kloka ord.
Ibland står ju tiden faktiskt stilla.

Klockan är jättefin.

Själv har jag kreativa tankar tidigt på morgonen... Sedan avtar de under dagens lopp :)

Ha en skön helg!

Livet på Vestergård sa...

Vilka fina klockor du visar!
Fint dukningstips också. Jag som snart ska ställa till med konfirmationsfest tar gärna emot tips.
Tror bestämt att jag ska ta mig en "här och nu dag" i dag :)
Kram Kicki

Lizzan sa...

Visst har du rätt i att det är nyttigt för både kropp och själ att bara vara och glömma tiden.
Kram Lizzan

Umm-Yara sa...

Vilka roliga (på rikssvensk alltså :) ideér med glaset och klockan. Ska provas i framtiden!

Kanske nått som ligger i släkten det där med att va som mest kreativ mitt i natten när alla normala ligger och sover som bäst. Jag brukar vakna till ordenligt vid 22-tiden...

Blogger sa...

BlueHost is the best hosting company with plans for all of your hosting requirements.