torsdag 6 september 2012

Funderingar

Nu har jag funderat! När jag säger dessa ord åt Herr Käranån ser han skräckslaget på mig och säger uppgivet: " näää, säg nu inte att du har funderat nu igen!" för då vet han att då ska han förverkliga mina funderingar genom extra arbete! Det kan vara allt från att göra träställningar till mina Tildaänglar till att bygga en terrass på gården. Till saken hör att han gärna förverkligar mina funderingar...Nu har jag funderat på nåt helt annat, som tex. att blogga och vad "tantvarning" egentligen är.


Jag har haft min blogg i 5 år, under denna tid har jag lärt mig en hel del om att använda en dator, när jag inte kan, har jag min dotter el. man som hjälper mig. Jag har fått en nytt intresse genom min blogg, att fotografera. Halva nöjet för mig att ha min blogg är att fotografera. Jag visar ju bara bilder på handarbete och lite annat, inga foton på personer om jag inte frågat lov, skriver inte ut namn före jag frågat o.s.v. Herr Käranån har en egen blogg där han har sitt namn utsatt men på min blogg är han alltid Herr Käranån.


När jag tar foton på tex. mina handarbeten, ser ni ju bara det som finns på bilden, såklart. Har ni sett på min blogg de där grå ulliga "dammråttorna" som växer till sig under soffan, har ni sett den där grå stigen på golvet som är upptrampad av små kattfötter från ytterdörren till köket har ni sett hur mitt finger ser ut när jag har dragit det över en bordsyta,( det bildas en grå fjunig "balk" på fingret ), neej...varför ska jag visa det när jag är ganska säker på att sånt har ni tillräckligt av själva därhemma! Jag själv besöker en massa bloggar för att drömma mig bort en stund bland vackra inredningsbilder och naturbilder. Nu menar jag ju inte att jag har några såna bilder men jag tycker bara om att fotografera på en amatörmässig nivå.


 Genom att besöka andra bloggar kan jag på några minuter fara ut i vilda världen och se hur nån har det i sitt hus i tex. USA, Brasilien, Australien och i Vasa! Fantastiskt! Jag stjäl idéer från andra bloggar till mina handarbeten och jag är jätteglad att nån stjäl från mig mina idéer! Det är ju ett bevis på att nån gillar det jag gör. Jag har fått många nya vänner genom min blogg, jag fick möjlighet att hålla "Tilda-kurser" genom min blogg. Jag har fått några förfrågningar om att förtjäna pengar på min blogg men det vill jag inte! Jag har ingen press på mig själv att skriva inlägg bara för den sakens skull utan jag skriver när jag vill visa vad jag sytt eller som nu vad jag har funderat på...


Så var det dethär om vad "tantvarning" egentligen är! Jag hörde en gång nån som sa att det är när man får en present inlindad i cellofan, ställer den i bokhyllan utan att ta bort cellofanet, då är jag ingen tant! Men är det "tantvarning" om man far in till stan bara för att köpa kaffe på specialpris ( 2 paket/hushåll ), men för att inte skämmas alltför mycket inför sig själv skyller på att det fattas lite saker i skåpet så jag tar kaffet på samma gång...till på köpet står jag där med kaffe paketen och funderar på att göra en till runda, men till en annan kassa så får jag  fyra kaffepaket lite billigare, för matpriserna har stigit katastrofalt i detta land...nu tror jag det osar "tantvarning"...eller är jag ekonomisk?...knappast med tanke på bensinpriset...


...eller är det "tantvarning" när "nån" helt impulsivt går och köper en CD-skiva med ett rockband, far hem och spelar den så tygbitarna fladdrar i hyllorna, ( CDn var på specialpris ) eller får för sig att kanske göra en liten tatuering...och till på köpet blir påhejad av sin man som anser att det har väl ingen annan med att göra..."nån" funderar på om det passar sig i den här åldern..."nån" kanske borde spela Lasse Stefanz istället för Nickelback...OM nu allt detta är "tantvarning" så är jag glad för att vara tant, så det så. Finns det nån kvar som orkat läsa allt detta så borde ni få pris i uthållighet!
Solen skiner och nu ska den här tanten ta en promenad och fundera vidare.

23 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Jag tycker du är en underbar tant och din man är nog ganska fantastisk! Jag håller med dig om att bloggandet och bloggvärlden är lärorikt och mycket inspirerande, ångrar inte en dag att jag började blogga även om jag inte skriver så ofta.
Ha det fortsatt fint!
Kram Eva

Anonym sa...

Heja Heja!!!! Läser ofta din blogg och den är UNDERBAR, tant eller inte. Man behöver inte delas in i fack utan bara leva så man själv och ens närmaste trivs. Vad gäller fotograferandet så säger jag också heja, heja - en lika rolig hobby som syendet. Själv håller jag på med båda och det är oerhört roligt med fotograferandet och bra är att du kan göra det precis hur avancerat du vill och alla nivåer är tillåtna. Och sen var det det där med blogg - många gånger har jag föresatt mig att börja blogga men av olika anledningar (främst rädsla att den inte ska bli intressant och rolig att läsa) så avstår jag varje gång. Tror inte heller att min tid i nuläget räcker till. Hoppas du också orkade läsa så här långt för ibland har man bara en massa i huvudet som måste skrivas ner så man kan släppa det. Må så gott. Kram Lotta

nattugglan sa...

hej på dej "Tant", jag läser oxå din blogg tittsom tätt..o allt detdär tycker jag hör vardagen till oxå för mej..som tex kaffet.. jag kan gärna gå en extra runda o få 4 pak.. hahah.. för matpriset o allt annat har ju stigit enormt..Cd brukar jag oxå köpa nu som då..o har på hög volym i mitt syrum..o inte är det Lasse Stefans.. nä jag lyssnar gärna på Lars Winnerbäck,Adele,Caroline af ugglas..mm..Idag blåser det hårda vindra.o det är bra för tröskningen..ha det bra!

Livet på Vestergård sa...

Det var underhållande läsning ! Du tar jättefina bilder. Ja, nog funderar man på om man är tant ibland, men det är ju rätt "inne" att vara tant nu :)

Gudrun sa...

Du skriver så härligt. Sitter här och ler.Spela rock högt, det är skönt för tantöron:-))
Du har en underbar blogg, jag njuter varje gång du skriver och visar.
Hälsning från en annan tant.......

Lyckoslanten sa...

Rolig läsning! Jag är så barnslig så jag undrar vem man menar när någon säger till ett barn: "tanten provar kläder" utanför en provhytt och syftar på mig... :o)
Annars är det väldigt mysigt att vara tant tycker jag!
Så duktig han är Kära Nån och du är bra på att göra inlägg och fotografera! ♥

eva sa...

Vilka ljuvliga funderingar! Jag blir så glad av att läsa dina ord och att få gotta mig i dina underbara bilder. Tänker nog ungefär som dig men jag har skippat tantfunderingarna och bara lever fullt ut istället. Om det sedan betyder att jag är tant eller något annat spelar mig ingen roll. Det finns ju så mycket härligt att göra och det är ju bara att gå ut och göra det. (Man kanske är tant då, om man tänker så - men okey, då är jag det):-))
Kramisar

Vform sa...

Kära Käranån :O) måste le :O)
Jag började sköta egna och andras barn när jag var ca 22 år ... sedan dess har jag kallats tant!
Och det har inte gjort mig annorlunda på något sätt ...
Dessutom gillar också jag "dunkadunk" musiken både här hemma när grabbarna var i den åldern ... och även på dansplatsens disco ... häftigt!
Men en "månglyssnare" är jag!
... det luddiga syns inte heller på mina bilder!

Ha ett härligt veckoslut!
Kramar!

Lizzan sa...

Vilka härliga funderingar du delar med dig Käranån, tack för dem!! Tant hit eller dit spelar väl ingen roll bara man är den man är och gör det man tycker är kul!
Kram Lizzan

annika sa...

Härligt skrivet. Jag läste med ett leende på läpparna. Tanter är vi nog lite till mans allihopa tror jag. Men tant kan man var tidigt i ålder...det är nog tänket som representerar det :))

Kram
annika

Gugis Pärlor sa...

Det var en finurlig tankeställare ;O) Härliga bilder också!

Kram Gugi

Anonym sa...

Tack för underbara saker du syr och dina tankar stämde in på pricken kram Märit

Hantverkarglädje sa...

Nej du, priset skulle gå direkt till dig själv,du skriver ju precis som det är. Dessutom på¨det sätt du bloggar gäller även mig för jag sätter heller inga bilder eller namn på personer utan att fråga. Bloggandet är nog riktigt trevligt, så det så. Ha det gott.

Helene sa...

Ha en skön promenad !!
Jag funderar mycket oxå = ))
Tack för svaret...på min blogg.
Kram Helene.

Sari sa...

Hejsan "tanten"!
Kul att läsa om dina funderingar!
Vad skönt att höra att det finns fler som har dammråttor springandes här och där. Jag har en massa fina saker i vårt hem som jag kan ta kort på och visa på bloggen, men det är sällan jag kan visa "helhetsbilder"... för då skulle min benägenhet att sprida och samla saker på hög avslöjas... För att inte tala om barnens benägenhet att dra fram saker överallt.. Oj, hur det ser ut ibland. Det är tur att man kan välja vad man tar kort på!
Hoppas du får en härlig helg!
Kram Sari

Pilar sa...

Jag är också i det du säger apensar.
Dina bilder är mycket trevlig

Kram Pilar

Anonym sa...

Då man läser alla inlägg så tycks de där dammråttorna finna överallt, och vilken förmåga de har att avla ut sig.
Tant tycks man bli så fort ett barn ser på en och man är över 20 och är man dessutom i pensionsåldern är man definitivt en tant eller t.o.m. en gumma. Vackra foton tar du dessutom. Fortsätt med det.
Hälsningar från gumman Etteingete

Creative Momone sa...

Heja, heja tanten!
Du har så trevliga funderingar, i många avseenden känner jag igen mig. Jag och min väninna brukar ofta prata om att vi är rädda för att bli tanter i "förtid", försöker hålla oss ungdomliga så gott det går. De tanter vi tänker på är säkert de i blommiga "krimpleneklänningar" från sjuttiotalet, de med håret i en knut luktandes lite svett efter allt städande och bakande till de sju-åtta barnen, på den tiden fanns det tydligen inte deodorant!! ;)
Nej vi blir nog tanter om vi vill eller inte, men jag tror att dagens tanter är trendiga och stolta över sin mognare ålder, så finns det ju massor med fina kläder som både gammal och ung kan bära i dag.
Jag skall till Kokkola på shopping i kväll, lite kläder och annat, kanske har jag turen att hitta kaffe på special, då blir jag glad!
Kram Nanne

Winter to be... sa...

Tant eller inte så har du en helt underbar blogg med inspirerande, vakra bilder! Jag tittar ofta in för att drömma mig bort. Tack för det!
//Hanna

Helene sa...

Ha en fin tisdag.
Kram Helene.

Anonym sa...

Du skriver så underhållande och bra och tänk vad man känner igen sig själv!
Inger

ceanothe sa...

Very nice dolls.

Anonym sa...

Hejsan! Vilka fina möss du har sytt! Får jag bara fråga om det finns någon möjlighet någonstans att köpa dina söta verk, eller syr du bara för hemmet?