söndag 16 december 2012

3:e Advent

Nu har vi en vecka kvar till Julafton, och vi får en vit Jul i år! Här har vi fått massor med snö och det fortsätter att snöa i dag. Jag ska städa bort runt min symaskin för nu syr jag inte ett stygn till i nästa vecka...tror jag...


Jag börjar ha färdigt allt som jag ska ha gjort till jul, bara att handla mat och sätta in skinkan i ugnen strax för jul.


Jag arbetar alla tre dagarna över Jul, så vi firar julafton den 23:e december. Har man ett skiftarbete så får man planera efter det, men jag är ju inte ensam som arbetar över Jul...


...jag har det bra ändå...jag har en familj att komma hem till, nära och kära vänner, julmat på bordet och så tror jag att jag varit ganska snäll den sista tiden så jag får troligen nån julklapp också! För många är Julen en enda lång plågsam helg, tyvärr, många är ensamma, många barn far illa i sina hem...för att inte tala om allt lidande som finns ut i världen!


3:e Advent...jag hoppas att ni tänker på varandra och tar hand om varandra i väntan på Jul. Tack för att ni tittar in till mig, nu måste jag iväg till mitt arbete, ha en fortsatt fin söndag. Tack D. för det fina julkortet!

11 kommentarer:

evaj sa...

Här hos oss regnar snön bort....så vi får nog en grön jul!!Kramar

Dollandesign sa...

Det är kloka ord Du skriver, tycker jag. Önskar Dig en trevlig julhelg.

Dollandesign

Anonym sa...

Tänkvärt det du skriver , jag jobbar nu men har lyckats att i år vara ledig från den 21 dec till 7 jan o hoppas kunna sitta mycket vid symaskinen kramisar Märit

Lappeklipp sa...

Ja, du har så rätt. Vi skall vara tacksamma för att vi har det så bra, får äta oss mätta och har ett tryggt hem att bo i. Julen brukar vara fin och stämningsfull även på jobbet, nästan lite magisk.
Önskar dej allt gott!!!!

Elzie sa...

Här regnar det också så man frågar sig hur mycket snö vi kommer att ha kvar om en vecka. Vi hade trots allt en del till att börja med.
Vilken fin Tilda du visar.
Fina ord. Ja, det gäller att ta hand om varann vid jul. Vi firar också den 23:e eftersom jag jobbar julafton och juldag. Men sen är jag ledig till helgen så då hoppas jag vi kan umgås med nära och kära lite.
Hoppas du har en fin tredje advent.
Kram Elzie

monica sundvik sa...

Du har så rätt i allt du säger.
Man borde vara nöjd med det man har när man får fira julen med sina nära och kära.
Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

Vardag och flärd sa...

Nu blev jag ledsen, börjar tänka på alla barn som far illa i sina hem på julen och sen ska de träffa sina kompisar och vara glada och inte förstå varför det är så olika. Jag blir förtvivlad!
Kram Eva

Livet på Vestergård sa...

Härligt att vi får en vit jul i år. Hoppas att du hittat julstämningen och får njuta av tiden före jul.
Vilket fint julkort där på fotot förresten!

Dovilė sa...

thanks Ann-Sofi, Merry Chrismas holidays:)

Satu Pysselblogg ! sa...

Vi alla borde tänka mer på alla människor som inte har det lika bra!
Go Jul!
Satu

Anonym sa...

Hej!

Jag undrar om du säljer de Tildorna som du gör? :)

Maila mig gärna isåfall på; Soofiajoohanssoon@live.se


Ha det gott!