onsdag 21 augusti 2013

Halsband

Enda smycken jag har gjort är tenntrådsarmband men inga smycken med pärlor som tex. halsband. Nu har jag faktiskt prövat på detta och det blev ett lite speciellt halsband!


Jag tycker ju att "Less is more" men ibland är det roligt att "ösa på" ordentligt och nu tog jag ut svängarna i både material och format...


...jag grävde i mina lådor ( finns mycket i dom som jag inte ens vet själv att jag har ) och hittade olika storlekar och färg på pärlor, satinband och "spagettiband".


Låset på halsbandet var svårt att få till, när det blev ganska tjockt med alla band, men jag lindade helt enkelt ett satinband runt i varje ända och så är det bara att binda en rosett i nacken, det får duga som lås!


Jag har tre olika "spagettiband" i olika färger som jag gjorde knutar på med jämna mellanrum, sen trädde jag pärlor på en tunn metalltråd och virade runt banden. Jag har också gjort knutar på satinbanden. Det var riktigt roligt att göra det här halsbandet och jag blev nöjd med resultatet.


Här ser ni hela halsbandet. Jag hade nog inte kommit på idén själv att göra ett sånt här halsband med både pärlor och olika band...


...men i boken: "Skapa unika smycken" av Anna Örnberg finns det massor av idéer till lite speciella smycken som mitt halsband. Jag ska gå på loppis och se om jag hittar nån gammal klocka som inte fungerar och göra nåt av den...vi får se...
Ni ska ha det så bra!

8 kommentarer:

Creative Momone sa...

Vackert och annorlunda! Det finns så mycket man kan göra bara inspirationen infinner sig. Själv har jag börjat virka på några rutor enligt ett mönster i nyaste Hemmets veckotidning, återstår att se om jag får ihop tillräckligt många för en gardinkappa.
Ha det gott!
Nanne

Nette Cecilia sa...

så snyggt det blev ,har också den där boken men tid är bristvara här nu ,kram Nette

Vardag och flärd sa...

Det blev ett vackert halsband och färgerna är så fina! Har man bara inspiration kan man göra mycket och det har du tydligen. Kanske ska köpa boken så jag också kan få lite inspiration.
Ha det fint!
Kram Eva

Anonym sa...

Så vakkert,nydelig blogg. :)
God helg.
Klem.

LisaMatilda sa...

Vackert! Det ena blir ju aldrig det andra likt utan alla blir unika!

Lappeklipp sa...

Suveränt! Och virkningen du hade på första fotot såg också spännande ut, vill se mer!!!!!!

Janne i Fagerlia sa...

Skulle gjerne ha sett foto av deg med det vakre kunstverket rundt halsen. Det er kjempekjekt å prøve andre teknikker enn det man vanligvis sysler med.

Anonym sa...

Vackert halsband./Jill