onsdag 14 augusti 2013

Äppeltider

Nu har tiden bara rusat iväg, jag har inte alls hunnit med... men nu tror jag att jag börjar få tag i vardagen igen. Det har hänt en hel del den senaste tiden, men som sagt, det har ordnat upp sig till det bästa.

Äpplena "är på gång" men det tar ännu lite tid innan dom är helt mogna och då ska dom bli äppelmos!

 
 Våra äppelträd var angripna av spinn i fjol och jag tycker att det är ovanligt mycket mask i dem i år också och jag tror att vårt gamla äppelträd inte kommer att klara av en vinter till, det ser lite visset ut...


Den här kamraten ser allt annat än vissen ut, välmående, pigg och nöjd med sitt liv som 10-årig katt.

 Han håller kontroll på allt som händer och är alltid med när man kommer ut på gården, visst är vår Nasse fin?


Vi har en vinranka på en södervägg och i år har har den massor med druvklasar ca 50-60 st. Den har växt enormt i sommar och vi är tvungen att beskära den hela tiden för annars växer den upp över halva taket. Den heter Zilga ( tror jag ) och är härdig ända ner till -30 grader!


Alla vindruvor kommer inte att hinna mogna ordentligt, det beror förstås på vädret, men dom är söta och goda i smaken.


Jag köpte en grön vindruvsplanta i sommar och ska pröva på om den klarar sig i vinter, den var härdig till -25 grader och tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på den.
Här har vi omväxlande väder, regn och sol...skolorna har börjat och vardagen har landat i de flesta familjer inför hösten. Jag tror det är ganska skönt det också, att få lite rutin i vardagen, det känns liksom tryggt och bra...
Ni ska ha en fortsatt bra vecka!

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Följer din blogg med glädje, underbara bilder och härligt text att läsa. Gillar Nasse!!!!
Yvonne/ Tygaffären

Ольга Карелина sa...

Очень Красивые фото!

Lyckoslanten sa...

Jag kan se att du klarade sommaren med livet i behåll! Tänk att få äta sina egna vindruvor! Ser fint ut! Lycka till med äppelskörden och så har du säkert något syprojekt på gång. Teskedsgummorna är bedårande! ♥

Vardag och flärd sa...

Min dotter har en likadan katt, den heter Måns och är så go.
Har tänkt prova vindruvor men får nog vänta till jag har lite mer tid, just nu växer min trädgård igen.
Börjar ana lite höstluft och det är skönt, jag älskar hösten.
Ha det fint!
Kram Eva

Hantverkarglädje sa...

Ja visst är det allra bäst med rutiner. Bara det att mannen har semester så är det mesta upp o ner när vi kommer o far lite hit o dit o nu å då.
Zilga har jag också upp efter en södervägg och i fjol bar hon rikligt med druvor och i år har hon inget så jag begriper inte vad det kan bero på. Tur du har om hon bär så mycket druvor i år.
Ha det gott.