torsdag 19 juni 2014

Midsommar

Midsommar...va glad jag är som får vara ledig hela helgen! Idag har jag stressat lite på förmiddagen, jag är väl inte ensam om det en sån här dag, men nu har det lugnat ner sig och här sitter jag och minns hur det var när jag var liten på Midsommaren...

Då fick man " rödlimonad", Vadelma Limonad skulle det vara...minns nån av er hur otroligt gott limonad smakade när man var liten ?! Jag tror det berodde på att man så sällan fick limonad eller godis på den tiden.

Jag minns hur förväntansfull jag var när vi packade alla grejor i båten och så klirret av " rödlimonad flaskorna " för när vi var framme fick man dricka limonad och äta nån bulle till!


Sen skulle det vara små björkar bredvid trappan på Midsommarafton, hemma och på sommarstugan.

Jag plockade ibland en bukett med 7 blommor och la under huvudkudden, inte drömde jag om nån drömprins som kom ridande på nån vit häst inte! Jag tror fast jag skulle ha haft ett helt hölass med blommor under kudden drömde jag ingenting...

...Istället kom det en mörk långhårig tuff kille i svart läderjacka körandes på en metallig grön Suzuki 125 cc , och inte var det på nån Midsommarafton heller utan på hösten -74...


Nu, snart 40 år senare, sitter jag här och väntar att samma "kille" ska komma hem från jobbet så vi får åka ut till sommarstugan och fira Midsommar!
Jag önskar er alla en Trevlig Midsommar! Vi får lov att njuta av det kalla vädret och den hårda vinden, elda i kaminen, ta varma tröjor och yllesockar på oss! Det är Midsommar!

13 kommentarer:

evaj sa...

Än så länge är det bara mulet här ,blåsigt men 19grader....Vill passa på och önska dig en Trevlig Midsommar också/Bambikram

Lyckoslanten sa...

Vilket trevligt inlägg! Jo jag minns rödlimonad och "grisen" man fick på midsommar! Härliga minnen och du ska ha en riktigt fin midsommar med din prins!

Tilkkureppu sa...

Muistan myös vadelmalimsan:)
Hyvää Juhannusta!

nattugglan sa...

Åh jag minns också rödlimonad o grisan..el munkringar. Pappa köpte en hel korg med limonad med blandade sorter, en annan sort jag va förtjust i så va Rally...sen så hade vi små björkar vid trappan.Vi hade ju ingen villa utan vi va hemma..va bönder..o det är jag än i dag så vi firar inte med nått skillt..tar väl AIV som vanligt o korna ska mjölkas...hihi.. men lite god mat blir det.. ha en skön midsommar med din "läderkille"

EL RINCON DE CHELO sa...

Que preciosas fotos!!!!

Janne i Fagerlia sa...

Litt nostalgisk må man jo få være. Det er godt å tenke tilbake på gode minner. Lykke til med feiringen!

Vform sa...

Oj, vilka minnen som kommer inför midsommar :)
Vi fick en nystruken duk i lekstugan, efter att vi städat så fint!
Då allt var klart kom mamma och dukade fram rödlimonad och grisar ... mmm, vad gott det var!
Samma 'kille' här från -71 ;o)
Ha en riktig skön midsommar!!
Kram!

Anonym sa...

Fint skrivet ! Älskade hustru.

Vardag och flärd sa...

Blommor under kudden hade jag flera gånger och faktiskt drömde jag om en kille en gång men jag blev inte gift med honom.
Här har vi haft ett väldigt regnväder under dagen men nu skiner solen och jag har badat. Vi hoppas på en fin midsommarafton.
Ha en trivsam midsommarhelg!
Kram Eva

Nette Cecilia sa...

Visst var det rödlimonad men ja minns något som var godare stilldrink hette det utan kolsyra .Björkar har vi alltid här ute på holmen det hör till ,numera knyter jag kvastar av björkkvistar som jag hänger på utedasset det ger en finare doft så att säga ,trevlig midsommar till dig ,nette

Livet på Vestergård sa...

Javisst smakade limonad gott när man var barn eftersom det ju bara var vid speciella tillfällen man drack det :)
Skönt med ledig helg och hoppas att du får en riktigt fin fortsättning på midsommaren!

Mina fotostunder sa...

Så fin berättelse! Ja tänk att det var just midsommar som man fick rödlimonad på den tiden och visst var det otroligt gott. Vi fick också när vi elever städat och räfsat hela skolgården till skolavslutningen. Fina minnen, trevlig midsommar!

Lappeklipp sa...

Javisst skulle det vara rödlemonad och grisar på midsommar och guuud så gott det var. Jag ser att din tuffing med hoj kan det här med att skriva de rätta orden som värmer hjärtat också :o)
Härliga gröna projekt du hade i ditt förra inlägg, förstår att hon blev glad!!!