tisdag 29 juli 2014

Summer Garden

Hej! Länge sen sist! Hur har ni det i värmen? Här håller jag på att smälta bort! Det blir lite för mycket när det är nära +30 grader dag ut och dag in, för att inte tala om hur det är på arbetet...Nu har jag bara 3 dar kvar att arbeta så far jag på semester!!
Jag har inte orkat sy när det är så här varmt, men jag har på gång ett täcke som jag har hållit på med i ca 5 år! Det har legat i skåpet de senaste åren men nu har jag köpt bottentyg och vadd och nålat ihop till en "sandwich"


Det här blir ett stort täcke, 240 x 240!! När jag började med täcket visste jag troligen inte vad jag gav mig in på...Mönstret är "Spring Garden" ur boken Rowan, Patchwork and Quilting, Book Number 3, där finns också "Autumn Garden" och när jag sydde i rostyger så får det här bli "Summer Garden".

  Det består av 5 jätteblock som ska sys ihop, men jag få det inte quiltat på maskin hela täcket så nu ska jag för första gången quilta varje block för sig och sen sy ihop det.

Mitten är i små fyrkanter och sen blir det större fyrkanter och trianglar på sidoblocken. Det blev för lite tyg för att få hela bitar så jag har sytt ihop remsor för att få det att räcka. Enda tyg som det blev över av är det röd-vit randiga...

För att få en överblick på det här stora täcket var jag tvungen att placera ut det på gräsmattan. När det blir lite svalare väder så tror jag att jag ska sätta mig framför symaskin, för nu börjar det klia lite i fingrarna...

 Nasse har det besvärligt i värmen, han har gått ner i vikt och ligger i skuggan nära dammen hela dagarna. Gräsmattan torkar bort och de få blommor jag har mår inte så vidare...jag håller mig till blommor på tyg, de kan jag sköta om bättre...

 ...från stort till smått...jag har börjat med några små hexagons, 1/2" stora, de är mycket lättare att sy ihop än ett täcke, ni får se sen vad det blir av dom.
Nu längtar jag efter regn! Ett riktigt åskväder skulle sitta bra just nu! Aldrig är man nöjd... Ha det så bra!

8 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Dom utlovade regnen lyser bokstavligen med sin frånvaro .Värmen blir bara fööör mycket .Så vackert rostäcke ,kram nette

Tilkkureppu sa...

Upean värinen peitto tulossa...

Lappeklipp sa...

Jaa du, din "Summer Garden" är ingen liten lapp den inte, håhhåja vilket quiltarbete du har framför, men smart av dej att göra det i delar. Tygerna är ju sååå Lappeklipp och faktiskt så har jag några av rostygerna i mina hyllor om jag inte ser riktigt fel. Jag önskar dej en härlig semester, min tar slut när din börjar suck så snabbt det går!

Vardag och flärd sa...

Vilket jättetäcke! Förstår att du inte kan quilta hela på en gång. Det kommer att bli så vackert och snart är det klart. Och så har du börjat på hexagons igen, trodde nästan du tröttnat efter förra arbetet.
Ha det fint!
Kram Eva

Lisbet sa...

Kanske fick ni åskväder dit också. Här hade vi det i alla fall, nu hett igen...
Härligt täcke du håller på med!
Jag har varit lite passiv i bloggvärlden men är på g igen, tror jag ;)
Kommer du att hålla några kurser i vinter?
kram

Rafaellascreativa sa...

Spännande quilta i block !!Hur får man ihop bitarna sen ?
Ser underbart ut !

Rafaellascreativa sa...

Spännande quilta i block !!Hur får man ihop bitarna sen ?
Ser underbart ut !

Margie sa...

So pretty 💞🎀💞love Margie