onsdag 3 september 2014

Älg!

Hösten är här, enligt kalendern, men här har vi haft en varm och solig dag. Jag har sytt en flaskgömma som är en älg, det blir väl älgjakt så småningom. Här i huset finns bara en fiskare och han tror jag skulle ha väldigt svårt att skjuta en levande varelse...

För flera år sen sydde jag ganska många av den här flaskgömman, mönstret är av Vera Fjellås, Flaskeskjuler, "Skogens Konge".

Älgen står bakom en gran och håller hårt i en bössa...

Det är ganska många moment innan man har huvud, ögon, öron och horn på plats, sen har han en ordentlig lugg i pannan.

Som sagt, det är ju en flaskgömma och det är upp till var och en att gömma vilken flaska man vill.

På tal om höst och älgar så har jag haft flera älgflugor i håret när jag varit ute och gått efter "min" skogsväg och jag tycker faktiskt att dom är riktigt äckliga när de kryper omkring i hårbottnen och är så svåra att få tag i ...usch... Annars så är jag en typisk höstmänniska... alla vackra färger i naturen, det blir kyligare, mörkt om kvällarna, man får dra på sig yllesockor, krypa upp i soffan med en god bok och en stor mugg te, tända ljus och lyktor...mmm...nu njuter jag!
Ha det så bra och njut av hösten!

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Jättefin gömma det där kram Nette

Allt och lite till sa...

Men vilken söt älg :) Den skulle passa fint hos oss, med tre älgskyttar under samma tak.
Ja fy för älgflugor. Kom just hem från lingonskogen och nu känns det som att det kryper överallt. Hoppas att det mesta är inbillning, men ett par har jag nog redan knipit ihjäl.

Ha det gott!
Catarina

Pilar sa...

Vackra och mycket vänlig. Jag skulle också vilja hösten. Här i Spanien börjar oktober. kyssar

Vardag och flärd sa...

Jag är också definitivt en höstmänniska, älskar hösten (men inte älgflugorna, de är hemska!).
Din älg är ju helt fantastisk, måste nog göra en sådan till min bror älgjägaren och en kompis har jag också som är älgjägare, ja, jag får nog göra några stycken.
Ha det härligt i hösten!
Kram Eva

Lappeklipp sa...

Ha ha vilken häftig älg, en superbra gåva åt en jägare. Ja älgflugor är det gott om i år.

Rafaellascreativa sa...

Så söt älgen är :) jag tycker det är mysigt med att kunna tända ljus och att "känna" att det är o.k att sitta inne och sy ,men jag är definitivt en sommarmänniska :)kram

Rachel sa...

Hej hej :)
Som vanligt har du gjort massor med fint:) älskar älgen och har nu sökt runt på nätet för att hitta mönstret då detta skulle vara perfekt jul klapp till svärsonen. Vet du vart du köpte det?
Höst hälsningar från Rachel