fredag 28 augusti 2009

Mellan Sommar och Höst

Fastän jag syr julsaker, så har jag ju inte glömt bort, att ännu är det lite sommar kvar! Vi hade för en stund sen +19 grader men tyvärr är det mulet. Nu i helgen firar vi här i Österbotten "Villaavslutning" och det ska bli regn säger alla. Då skjuter man raketer, har brasor, marshaller, ljuslyktor osv. Vi har haft som tradition att äta kräftor denna helg och det ska vi göra i år också. Jag tror att "hela" Vasa är ute i skärgården en sånhär helg. Jag hoppas att folk tänker på sina stackars husdjur som blir livrädda av allt smällande och att man tar på sig flytvästarna...

Den vackra rosa rosen, som jag gömt namnet på, blommar så fint och har flera knoppar...

I blomlådorna blommar pelargonerna för fullt, men lobeliorna börjar se vissna ut.

Sommaren börjar gå så småningom över till höst när äpplen och björnbär är nästan mogna.

Det är med vemod jag ser hur sommaren går över till höst, men som den höstmänniska jag är, så njuter jag av att se dom röda rönnbären som bara väntar på alla flyttfåglar som kommer och äter opp dem...Hösten är för mig en härlig tid, klar och frisk luft, vackra färger ute i naturen och så får man börja plocka fram vantar och tröjor... nu är det många av er som tycker att jag inte är riktigt klok, men sen finns det ju flera som tycker som jag, att hösten är den bästa tiden på året. Vad tycker du?
Ha en riktigt skön helg, och tack för alla kommentarer som ni skriver, det uppskattar jag verkligen!

10 kommentarer:

Annelis hantverk sa...

Jag gillar också hösten med alla vackra färger som kommer i naturen.
Skönt med denna värme, fast det regnar, nu till villaavslutningen och kräftorna jag skall avnjuta i morgon kväll.
Ha ett fint veckoslut!

Lyckoslanten sa...

Hösten är rofylld. Även jag ska äta kräftor i morgon kväll och fira villaavslutning, veneziaden. Hoppas du får en fin kväll. Facklor i rader, men raketerna hoppar vi över...

Marlene sa...

Så vackra bilder du tar,hösten är den bästa tiden tycker jag också,när det mörknar tidigt och man kan sitta inne och tänta ljus och sy utan att ha dåligt samvete att man inte är ute i det fina vädret Hi Hi!!!!!!!!!!!!!!

Elzie sa...

Hösten är min årstid också. Mysigt att sitta inne och tända lampor. Och vilken trevlig tradition ni har där i Österbotten. Låter som nåt verkligt bra.
Finfina bilder du visar. Den där rosknoppen är så tjusig.
Ha det så gott och tack för besöket hos mig.
Kram Elzie

Janne i Fagerlia sa...

Tror nok jeg liker våren best, for da har man fortsatt hele sommeren til gode. Men høsten er en koselig tid, alt blir roligere, og man blir mer opptatt av å gjøre det koselig innendørs. Tenne lys, fyre på peisen og sitte med håndarbeide.....

Lallis - liv och leverne sa...

Jag älskar höste4n:)
Och vilka underbara bilder du visar!
Kram Lallis

linéa sa...

Jag tycker också väldigt mycket om hösten. Härliga bilder du tagit.
Ha en skön helg.

annika sa...

Ja vi är nog många som gillar hösten. Det finns så mycket att göra både ute och inne. Om våren vill man ju bara hållas ute men nu längtar man efter annat.Fina bilder.
Annika

Sari sa...

Egentligen gillar jag hösten på något sätt, men jag känner också ett stort vemod när sommaren börjar gå mot sitt slut... Det beror kanske på att jag gillar sommaren mer än hösten. Fast soliga, färgglada höstdagar kan ju vara helt underbara!
November däremot, när allt bara är grått och trist, skulle vi kunna hoppa över!
Ja... snart är augusti slut... och sommaren är över. För denna gång.
Ha det bra! //Sari

Lotta i S-vall sa...

Åh vilka vackra bilder.
Här sitter åxå en höst älskare. Det är absolut min allra bästa årstid :)
Luften, färgerna ,ja kort sagt.
Hösten är ljuvlig.