tisdag 25 juni 2013

"HenFolks"

Tack alla för era kommentarer av mitt "pinwheels-täcke" i mitt förra inlägg! Nu ska ni få se mitt andra täcke som jag har sytt, ett riktigt lapptäcke vad gäller färger, tyg och mönster.

Det är "HenFolks-quilt", designat av Tricia & Gary Cribbs. Jag har gjort lite ändringar, lämnat bort texten på hönorna och gjorde en annorlunda kant runt, men annars är det samma mått och mönster som originalet.


Jag plockade fram alla möjliga tyger och färger som jag hittade i mitt skåp, inget pastell här inte, ingen spets eller några vackra band, utan jordnära färger som passar åt en karl!

 Dessa hönor är ju bara för härliga!! Cora, Bertha, Frannie, Sally Sue och Gertie Lou! Dom är lite "stirriga" och "vimsliga" tycker jag och dom får i alla fall mig att dra på munnen när jag tittar på dem.

Jag sydde ihop en massa remsor som jag gjorde till kanten runt, det blev riktigt effektfullt när jag hade först den smala svarta kanten runt själva täcket, det hade blivit alldeles för oroligt utan det svarta. Den smala, smala svarta avslutande kanten "håller ihop" alla färger och remsor.

Stora asymmetriska stjärnor på flera block och små stjärnor i varje hörn är applicerade på blocken när de är färdig sydda och så olika knappar i mitten.

 Han som fått täcket har gått igenom en hel del i sitt liv, många stora svåra operationer men ändå orkat vara positiv och alltid försökt göra det bästa av sin situation. Det är ju alltid svårt att hitta på en present åt en man, men jag bara visste att just dessa hönor och stjärnor skulle pigga upp honom och göra honom glad...

 
...så...kära storebror...torka bort tåren du fick i ögonvrån när du öppnade paketet och njut av ditt "hönstäcke" när du vilar middag eller ha det runt axlarna när du sitter ute en sval sommarkväll vid sommarstugan!

18 kommentarer:

Vform sa...

Vilken underbar syster din bror har!
OCH vilket fantastiskt unikt täcke!
Helt otroligt!!
Njut av sommaren nu medan vi har den!
KRAM ♥

Peziperli sa...

It is a wonderful Quilt! Beautiful! The eyes of the chicken are so funny!
Greetings, Petra

evaj sa...

Gillar verkligen din "scraps" quilt,,och så personlig den blev.
Förstår att din bror fick en tår i ögat!!Sommarkramar från Bambi

evaj sa...

Gillar verkligen din "scraps" quilt,,och så personlig den blev.
Förstår att din bror fick en tår i ögat!!Sommarkramar från Bambi

Nette Cecilia sa...

Men herrre du milde så fina hönor borde lägga in en mönster beställning på dom .Ja nog blev det en tår i ögat när jag läste din text så fin syster han har .kramen Nette

Dollandesign sa...

Detta är ett underbart täcke som Du har sytt, tycker jag. Goa hönor, tuffa stjärnor och en mängd vackra tyger! Det är en fröjd för ögat att titta på Dina fina bilder av quilten Du sytt till Din bror.

Dollandesign

Vardag och flärd sa...

Fantastiskt täcke du gjort åt din bror, det finns mycket kärlek i det! Hönorna har härliga uttryck i sina ögon!
Ha det fint!
Kram Eva

farmors sa...

Så fint. Helt underbara förvirrade hönor. Så kul att jobba med färger om man inte vanligtvis använder. Bara det är en konstvi sig :)

Tilkkureppu sa...

Pirteä värikäs peitto ja nuo kanat ovat aivan ihania!
Ihana peitto!

Linnéa sa...

Helt super-duper-underbart. Vilket mega-jobb, välutfört. Enbart superlativ och det är du minsann värd.
Linnéa

Creative Momone sa...

Förstår att din gåva var uppskattad,inte alla som får en så fin present. Hönorna är såå bedårande charmiga, så många fina detaljer.
Nanne

Paula sa...

Aivan ihana lahja "pikkusiskolta", varmasti veljesi ilahtuu siitä. Peitto saa varmaan jokaisen hyväntuuliseksi, niin hauskat ilmeet kanoilla.

EL RINCON DE CHELO sa...

Precioso trabajo, un saludo

Hantverkarglädje sa...

Undrar just vad den brodern gjort för bragder så får en sådan värdefull present. Alldeles vackert och med massor med arbete insytt.

Dovilė sa...

beautiful beautiful fun)))

LadyNight sa...

Vilka fantastiska lapptäcken du gör! :)

Pilar sa...

Hej Karanan! Jag har varit borta från bloggen ett tag jag har färdats.

Jag har tittat på dina verk är vackra, jag älskade "Pinwheelen-Tacke" och "Segelbath." Men "Hen folks", är underbar och rolig, utan tvekan din bror skulle bli väldigt glad när han såg dem.

Kanske du kunde skicka mig mönstret för kycklingarna, bara en kyckling, skulle jag vara mycket tacksam.

En kram och god helg

i det blå huset sa...

Underbart täcke!!