torsdag 16 januari 2014

Vinterdag

De senaste dagarna har vi haft kallt väder här, riktigt kallt, hos oss ner till -23 grader och nu är det -20! I förrgår tog jag kameran med mig och for ut till Söderfjärden, ett stort meteorit nedslag här i Österbotten.


Det var -17 och solsken. Regnbågen eller kanske det är "snöbågen" som syns långt borta. Det är troligen snökristaller i luften som glittrar i solskenet. Som ni ser har vi inte så mycket snö, bara ett ca. 10 cm tjockt snötäcke.


Björken (?) fryser i kölden...


...snökristaller dansar i solstrålarna.


Nu börjar man märka att solen orkar komma upp lite högre på himlen, vi går faktiskt mot ljusare tider!
För mig personligen, går jag också mot ljusare tider, eller egentligen mot kortare tider...jag har fått gå ner i arbetstid! Jag får en dag extra ledig / vecka, låter kanske inte så mycket, men har man 3-skift arbete så får jag t.ex. längre ledigt efter nattarbete och det är inte alls så dumt!

9 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Vackra bilder men uj så kallt ni har! Här var det kallt ett dygn sen blev det runt nollan igen. Men idag börjar det frysa och det blåser snålblåst och då känns det isigt.
Jaså, du sover inte heller vid fullmåne, det är ett elände. Jag sover dåligt annars också, tydligen en kvinnoåkomma.
Ha det fint!
Kram Eva

LoNiPe sa...

Vilka vackra bilder. Är väldigt roligt att gå ut med kameran när man har fint väder och vackra omgivningar och du har lyckats fånga båda. Grattis till bättre arbetsförhållande. Bättre att må bra än att jobba ihjäl sig.

Gudrun sa...

Så underbara bilder,härligt att vi har årstider.Härligt att du kan sy mer nu,det finns nog många projekt hos dig också.
kram Gudrun

Nette Cecilia sa...

Det är säkert en del av solens haloring du ser ,det ser ut som en regnbåge .Vackra bilder men vi får nog frysa om näsan ,kraam Nette

Lyckoslanten sa...

Jättevackra vinterbilder! Tycker det är så härligt med längre och ljusare dagar! Blev litet extra glad för din skull och att du får mera tid för dina syprojekt, speciellt nu när du har så många fina tyger! ♥

Karin sa...

Så vackra vintriga bilder, ha en fin kväll Karin

Lizzan sa...

Åhyh så vackra vinterbilder! Så skönt att få gå ner i tid, en dag extra per vecka är ju jättemycket!

Kram Lizzan

Janne i Fagerlia sa...

Nydelige vinterbilder! Misunner deg virkelig å få en hel dag fri i uken. Tipper du kommer til å tilbringe mye tid bak symaskinen :)

rafaellascreativa. sa...

Vackra foton på vacker miljö.Vad härligt med en extra ledig dag ,,,igentligen finns det inget bättre än att få en extra ledig dag ......