fredag 31 oktober 2014

Julstrumpa

Så har vi kommit till sista dagen i oktober och "Alla Helgons Dag" och "Halloween" firas på många olika sätt inkommande helg. Jag arbetar så det blir en lugn helg för mig privat och jag hoppas det blir en lugn helg på arbetet också.
"Julestromper" ur den nya Tilda boken: " Hjemmelaget og Lykkelig ". Min strumpa blev 52 cm lång. Jag tycker väldigt mycket om den!
Det är en ren och ett lamm, jag läste inte så noga så lammet blev ljust brunt som renen, i boken är det grått.
Jag frihandsquiltade, på maskin, innan jag applicerade på delarna till "Hvilestund". Paljetterna sydde jag fast med guldtråd.
Jag har sytt för hand, med langettstygn, alla löv, fåglar och djur, i boken använder dom en annan teknik med pappersmall.
Det finns en till julstrumpa som heter "Fugletre" och den ska jag också sy till jul. Jag gillar verkligen den här nya boken, fast det är en julbok så känns den inte som en sån,  för det är inget traditionellt julrött i den, bara ljusa vackra tyger.
Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!

7 kommentarer:

maja sa...

Vad fint du gör

Nette Cecilia sa...

Oj så du hunnit sy fast löven ,ja mina tankar runt den boken är just bara tankar ännu men något ska det väl bli ,trevlig helg ,nette

Lyckoslanten sa...

Otroligt! Du är ett sygeni! ♥︎

EL RINCON DE CHELO sa...

Que bonitas!!!!

Hantverkarglädje sa...

Ja den julstrumpan gillar jag med. Den är ju extra fin med en hel del handgjort på och väldigt fina färger enligt mitt tycke.

EirinH sa...

Kjempe fin!
Tilda har så mange koselige mønster og figurer, de er spesielt flotte til jul!

Gudrun sa...

Underbar julstrumpa. Här är jag nyfiken på vilket tyg du använt till strumpan. Så fint.
Hoppas det är okey att undra.
Kram Gudrun