lördag 8 november 2014

Julstrumpa nr:2

Nu har jag tagit kort på den andra julstrumpan ur nya boken av Tone Finnanger: Hjemmelaget og lykkelig, som jag sydde klar i förra veckan.

Den här strumpan heter "Fugletre" och där sitter det några ugglor och småfåglar på sina kvistar.

Jag gjorde samma ska här som på den andra, frihandsquiltade först själva strumpan och sydde sen på mönsterdelarna med langettstygn.

Ögonen är av bomullsvadd med paljetter och så lite guldtråd i näbbar och klor!


Det svåraste som finns är att sy rundade kanter, så jag gjorde det lätt för mig och satt en spets som kant på "krukan" än att sy enligt mönstret i boken.

Jag har inte sytt foder i mina strumpor och det är en smaksak, skulle jag ge bort dem sydde jag foder i dem så inte sömsmån syns. Jag har använt vanligt lakanstyg med bomullsvadd emellan, jag tror den blir ganska tjock med syntetvadd, men när man frihandsquiltar så plattas delarna ihop...

Nu är det bara för min dotter att välja vilken hon vill ha, jag tror det blir den till höger...

Nu återstår det bara att sy den stora quiltade nissen ur samma bok och jag har fått hem dessa vackra tyger: "Happiness is Homemade" och dem ska jag använda till tomten och den ger jag inte bort...kanske...

Här växlar vädret från snö till regn, från storm till vindstilla, nu kommer den lilla snön att smälta bort i nästa vecka, synd, för det är mycket trevligare med vitt på marken. Ha en fortsatt bra kväll!

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Flitiga du ,vackert blev det ,det gäller att ha fantasin med när man jobbar .Jag började med att välja tyg till granarna i boken idag ,ett steg framåt ,kram Nette

Vardag och flärd sa...

Jag är förstummad, du gör så vackra saker!
Jag vill inte ha snö och kyla än, vintern blir så lång då.
Fin helg!
Kram Eva

EL RINCON DE CHELO sa...

Te quedaron preciosas!!!!!

Anonym sa...

jättefina,som vanligt. Jag håller också på med tomten, och är redan störtkär i den, mycket jobb men den blir jättefin. det ska bli kul att se din!!
älsningar Annelie i Säffle

La classe della maestra Valentina sa...

COMPLIMENTI... il tuo blog è bellissimo.
A presto
Maestra Valentina

Dovilė sa...

amazing sock with owls:)

Lisbet sa...

Oj så fint du sytt. Lyckliga dottern som får välja :)
Ha en fin helg!
kram