onsdag 7 oktober 2009

Nya änglar och tomtepar

Vilket väder vi har haft här idag! Regn och hård vind, men så helt plötsligt kom solen fram och nu på eftermiddagen har vädret vänt till att bli en riktigt fin höstdag.
Jag kom på att jag inte har visat dom nya änglarna och tomtarna som jag sydde för nån vecka sen, dom finns i den nya boken "Tildas Juleideer."



Jag har sytt dem i det nya tyget, som kom ut nu i höst i samband med boken. Jag ville inte klippa ut banderollen ur boken som ängeln ska hålla i, utan jag hängde ett hjärta i händerna på änglarna i stället. Lite glitter satte jag på vingarna och lite i håret, men det syns inte så bra för bilderna blev lite mörka...



Det är flera som tycker att den nya tomten ser lite "annorlunda" ut, men jag föll för den genast, just för den skull att den ser annorlunda ut en än vanlig jultomte. Nästa tomtepar ska få skridskor hängades runt halsen, har inte hunnit sy dom ännu.
Jag har varit och tittat på Tilda-utställning i Seinäjoki, vilka fina arbeten dom har gjort, jag är glad att jag hade möjlighet att få se den utställningen. Igår kväll var jag på "Kvinnokväll" till Sinooperi, temat var " mjukisdjur ", jag hade sytt en massa lamm i glada färger i frotte´tyg och bamsekaniner i fleese, jag får återkomma till dom nån annan gång. Tyvärr glömde jag ju kameran hemma så jag kunde inte ta några kort under kvällen. Detta har jag fördrivit tiden med, OM nu nån är intresserad...Nu ska jag bara arbeta en dag till, ta semester några dagar, städa, baka och sy färdigt några beställningar...

13 kommentarer:

susis quilts sa...

hej,dom blev verkligen mykke snyggt,dina änglar ock tomtar,venlig hilsen ock har det bra,susi

Sanna sa...

Dom är alla jättesöt! :)

Bettina sa...

Perfect !!!!! :)

Lyckoslanten sa...

De där är söta som socker ska du veta! Helt outstanding och med det tyget, både i klänningar, kropp och vingar! Ha en skön ledighet! :o)

Rednoserunpet sa...

sååå himmla fint..

Janne i Fagerlia sa...

Vakre Tildaprodukter igjen! Jeg har ikke fått med meg at det er kommet en ny Tildabok - dette må jeg sjekke.....

For en flott utstilling du viser her. Tenk bare Tilda!

linéa sa...

Vad fina de är allihopa! Sött med hjärtanen änglarna håller i, och hjärtbården på tomteflickan passade jättefint. Så fina som alltid med utsökta detaljer.
Ha en härlig ledighet!

Reyes ♥El telar de mi abuela♥ sa...

OHHHHHHHHHH,....qué bonitasss!!!!
Saludos desde Tenerife

Malin - Ebbas änglar sa...

Men oj oj oj vad SÖÖÖTA!! Jag har suttit en lång stund nu & bara njutit av dina fina välsydda raringar =) Ögongodis för en Tilda-frälst!!

Ha det nu så bra. / Kram Malin ^^,

Huset på toppen sa...

Å,åå så kjempeflotte engler du har laget:) Jeg har kjøpt akkurat samme stoff, men ikke hatt tid enda til å lage noe nytt.Dette var jo kjempe inspirerende,så flotte bilder!!
Ha en fin uke videre!!
Klem Linda

Sari sa...

Wow, wow!!!! Vad söta!!
Jag har sytt min allra första Tilda och jag kan garantera att det blir fler!! De är ju helt underbara!
Jag måste nog köpa fler inspirerande Tilda-böcker! (Barnbidraget kommer väl snart..?! Hihi..)
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Sari

umulie sa...

Hei! Så fine de er! Det er ikke meningen at du skal klippe ut "banderollen" ut av heftet. Jeg har kopiert med fargekopimaskin på litt tykt ark, de blir like fine. (Det står i boka at man kan gjøre det)

flom sa...

ces personnages tilda, sont magnifiques
bravo
que de belles choses sur ce blog
amitié
flo