onsdag 24 februari 2010

Påskhare

Det är 5 veckor till Påsk, men tiden går fort! Påskharen hade jag tänkt sy till Påsk ifjol, men den blev klar förra veckan. Jag grävde i min UFO-korg och bestämde mig att göra lite plats för nya UFO:n ( unfinishedobjects/~ofullbordadeobjekt , hoppas jag skriver rätt nu...) Den korgen blir aldrig tom, det kommer mera in i den än vad som kommer ut! Nu hoppade i alla fall en hare ur den...

Haren är sydd i fleece-tyg. Jag sydde med pappersmall när fleece har en tendens att "rymma" undan i symaskin. Den här modellen är lite knepig att sy i det tyget, det är säkert lättare i ylletyg som är "stumt" och inte töjer sig, som fleece gör.

Rosetter brukar jag sätta lite här och där på mina "Tildor" fast det inte är så i original mönstren. Här blev det runt örat.

Bild på detaljer, små söta blomknappar, hjärtan och dekorsöm.

Här ligger kamraten, halvfärdig!

Dom små vita yo-yos, som ligger bredvid det lilla äkta fågelboet, får ni se vad jag har gjort med i ett annat inlägg, om dom inte hamnar i UFO-korgen...
Ni ska ha en fortsatt bra vecka, det blir varmare till veckoslutet sägs det, MEN mera snö är på gång! -27 var det här på morgonen!

19 kommentarer:

X-blog sa...

Ah! Det är så man ska tänka!
Göra plats för nya UFOn =)
Väldigt fin hare var det som hoppade ur din ufo-korg i alla fall !!!

Håller tummarna för varmare väder, men inte för mer snö!
Ha det gott!

CaramellePastelle sa...

Haha, ufo-korgen! Det var en rolig benämning. Själv har jag blivit så pressad av att ha så många ufon, att jag nu FAKTISKT INTE tar på mig nya projekt, utan bara avslutar de jag redan har. Det känns skönt. När våren kommer, kan jag njuta av den, och mina färdiga projekt! (Sen att det tagit ett år att bara avsluta projekt, det håller vi tyst om, eller hur?)/Camilla

Helene sa...

Ufo-n har vi alla till mans.. har två stora jättefina överkast som "bara" ska qiultas.. ha ha ha.. och så har jag lite till:)... Har oxå gjort tildas harar.. jättefina är dom.. kram

Randi Måhl sa...

Vad du är kreativ - allt ser så mysigt ut! Ja, vädrets makter kan vi inte rå över, så det gäller att skapa lite här hemma istället. Men visst längtar man efter att ta spaden och gå ut och gräva!!!
Kram Randi

Janne i Fagerlia sa...

Herlig Tildahare. Synes ikke det gjør noe om du forandrer litt i forhold til Tildamønsteret. Da blir det litt mer personlig også.

paula sa...

I love Your Påskharen.the jacket is so beautiful and the collor also .
Have a nice day
Paula

Lyckoslanten sa...

Måste tänka hur många ufon man har i huset! ;o) jag skulle inte ha något emot om det kom fram så fina varelser som det gör för dig! Gulliga detaljer! Få se nu vad du har på gång här näst!
Hoppas verkligen att det blir varmare till sportlovet! Ha det bäst! ♥

Lappeklipp sa...

Ja du är en trollkonstnär som får så fina harar att hoppa upp. Du har ju lyckats tämja fleesetyget exakt som det ska vara, mästerligt!
Kram

Gugi sa...

Trevligt namn det där! Jag har tyvärr en hel del UFOn hemma då jag tänker efter. Är bra på att påbörja saker och ting men det är betydligt svårare att få dem gjorda!

Ha en bra kväll!

Erdbeerdiamant sa...

I fell in love with your Hårer :o))) great, great,great!

Monica sa...

Är det så de heter... UFOn? Hihi, en jättebra benämning på ofullbordade objekt. Jättesöt påskhare som ploppade upp ur din korg!

Yvonne sa...

Det är så fantastisk fint allt du gör.

Bilderna är underbara att se på.

Texterna så roliga att läsa.

Ebbas änglar sa...

Nej men hjälp va söt!! Känner igen det där med dina 'UFO´n'. Här finns det alltid många figurer på G!!! Faktiskt sådana harar, jag får se om jag hinner med dom till påsk i år!!

Må så gott!
Kram Malin

Marita sa...

Jätte söt påskhare.
har oxå en ufo hare liggande. kanske den kunde bli klar till påsk, få se.
handarbetslusten är nog ganska = noll just nu, tyvärr.
~marita~

Lotta i S-vall sa...

Åhhhh men guuuuuu, vill ha vill ha.
Hoppas den skuttar rakt in hos mej :)

Du är då rakt super duktig o få till det.
Mysiga små detaljer åxå

Ha de bäst

Elviira sa...

Oj, den här haren är sååå härlig!Rosetten runt örat gör den även finare än den original modellen... Har du gjort kroppen också av fleece?

linéa sa...

Så söt och i så fina färger. Det kommer att bli ett stiligt påskhare par. Det regnar lite hos oss idag, känns konstigt med tanke på all snö o kyla.
:-)

Erica sa...

Men så vilken helt ljuvlig hare som hoppade ur korgen, fantastiskt fin! gillar dina rosetter också! finner inga fler ord för dina fina alster!

Här har vi lite mildare idag, känner igen temperaturerna du skriver.. fy.. vill helst vara inne då..

Önskar dig en trevlig fortsättning på helgen!!

Kram, Erica

Louise sa...

Det var en jättesöt påskhare, så vårig och god! Ufo var ett bra namn på ofullbordade projekt! :O)