tisdag 18 maj 2010

Sjal

När jag köpte garn tidigare i vår, trodde jag att det skulle bli kvar i ett skåp för all framtid, men så såg jag ett mönster på en sjal som jag tyckte om. Tro det eller ej, men jag har faktiskt stickat den klar!

I den här värmen, +25 grader, vill man inte ha något stickat på sig, bara svalka sig med iskall saft...

Nu frågar jag mig, har jag sticket en sjal eller ett SCHABRAK?!! ( ett sorts hästtäcke) för den blev stor, jättestor, basen 230cm, höjden 140cm! Jag tror faktiskt att jag kan linda in en häst i min sjal... Jag har stickat av Novita Rose Mohair-garn, stickor nr:5 för att den skulle bli lös och mjuk.

En enkel kant runt, på ett enda varv, blev det som avslutning.

Nya långtidsprojekt är på gång, tänkte koncentrera mig på att brodera lite i sommar...stickar gör jag definitivt inte!

Det blir skönt sen att svepa in sig i sjalen och krypa upp i soffan, ta en god bok och koppla av, men det blir sen när kvällarna blir kyligare.

Här har vi haft +25 grader och över, i snart en vecka nu, Finland har varit varmast i Europa läste jag nånstans! Värmen kom som en chock, visst har vi längtat efter detta hela kalla vintern, men att det skulle gå så snabbt var det väl ingen som trodde...man vågar ju inte tro på att det ska hålla hela sommaren...men vi får njuta av det så länge det varar! Ni ska ha det så bra resten av veckan!

21 kommentarer:

susis quilts sa...

hej,din sjal er underbar,jag tänker inte att den är for stor,det är bara mysigt,klem,susi

Gugis Pärlor sa...

Den blev jättefin din nya sjal! Bara bra att den är stor så går det lättare att kura ihop sig och värma sig i den... Visst är det kul med värmeböljan! Den får gärna hålla i sig ett tag nu när den väl har börjat!

Kram Gugi

Annelis hantverk sa...

Men vilket tålamods krävande hantverk du utfört! Den är ju helt fantastisk! Ja vi får bara hoppas att vi får en fortsatt varm och fin sommar.
Ha det bra!

Lycka är ~ Onnea on sa...

Vad ljuvligt stor och fin sjalen blev. Var fick du tag på mönster...i hopp om att få gjort en sjal nåndag ;)?
vad är det för bok du har under glaset?
Visst är jag nyfiken va ?
Ha det bra!
~Marita~

Heidi sa...

Oj, vilken fin sjal, den kommer du att ha glädje av till sensommaren! Du har verkligen talang för handarbete! ( man blir lite avis faktiskt...=)På min önskelista ligger oxå någon typ av sjal eller bolero, men jag kommer mig inte för att göra något nu just i denna värme, sitter mest på verandan och dricker kall saft vi också. Vi har haft ca en vecka nu våra tildadockor på utställning i biblioteksfönstret här. Den ena vackrare än den andra, jag ska ta med kameran till stan nån dag å fota lite så får du se. Ha det bra i sommarvärmen! Kramar!

Creative Momone sa...

Vilken fin sjal, och att den är stor är ju bara bra, kan vara skönt att ha på sig när det är kyligt och man vill kura ihop sig i soffan. Men just nu har vi ju verkligen varmt, få se hur länge det varar?
Marianne

Vform sa...

Oj vilket vackert handarbete du gjort! Den sköna sjalen skulle man haft för bara någon vecka sedan ;)
Men den tiden är förbi ... åtminstone tror vi på fortsatt sommarvärme nu!

Ha en riktig skön vecka!

Lyckoslanten sa...

Men du är ju helt otrolig! Vilket hantverk! Nu har vi haft det skönt eller hur? Det är litet tyngre att jobba då... Ha det gott! ♥

hemma hos lilla mej sa...

Vilken underbar sjal.Bara så läcker.Kanonfina bilder .Önskar dej en fin kväll.Kram Rita ♥

Janne i Fagerlia sa...

25 varmegrader - helt utrolig. For en luksus. Her har vi bare 12.

Sjalet ble nydelig. Sikkert flott å svøpe seg i dette på kjølige sensommerkvelder.

annika sa...

Du har du något riktigt fint och mjukt att gosa in dig i. Jättesnygg! Visst är det kul att brodera! Sen ska det ju in i en quilt eller så...
kram

LisaMatilda sa...

Tycker att din sjal ser så mjuk och skön ut. Härlig att svepa om sig!

Lena sa...

Hej!
Jag tycker din sjal blev jättefin. Jag förstår att du bor i norra delen av Sverige eftersom du beskriver att det varit så varmt under en tid. Jag bor i Värmland och Kristi Himmelfärdsdags-helgen var inte varm här. Mest regn faktiskt. Så jag hade behövt en sån varm och fin sjal. Storleken på sjalen tycker jag är utmärkt. Lycka till!
Lena

Mia stickar sa...

Så fin sjalen blev! Har också en katt som heter Nasse och är med på bloggen, fast min Nasse är en liten kattjej!

Lappeklipp sa...

Vilken underbar sjal du stickat och du kommer nog senare att anse den vara just så stor som den ska va då kölden slår till. Ha det fortsatt skönt i sommarvärmen!!!
Kram

Monica sa...

Jättefin sjal och du slutar aldrig imponera med dina alster. Tänka sig att du var lika duktig på att sticka som att sy! :)
Ja, denna värme vi fått kräver inga sjalar... njut så länge det varar!
Kramar Monica

Hantverkarglädje sa...

Härlig sjal med "min" färg men vilket enormt jobb att sticka spetsstickning till hela sjalen.

Margie’s daughter Leiny sa...

Your knitting is very beautiful, thank you for inspiring me with your creativity. Hugs, Margie.

Lycka är ~ Onnea on sa...

Roligt att du tittat in i bloggen igen.
Oftast då man jobbar är det fint väder och så tvärtom...hälsar jag från jobbet och ute lyser solen. Få se hur det är de kommande dagarna när jag har ledigt..säkert regn.
Ha det så bra vännen!
~Marita~

Elzie sa...

Vilken sjal! Helt ljuvlig är den. Kan tänka mig att du är trött på att sticka efter att ha gjort den klar, haha. Men den blir varm och go till hösten.

Hur vore det att skicka lite värme till Sverige och Småland? Här har vi minsann inga +25 grader inte. Igår var det +7 och regn så jag var som en dränkt katt när jag kom hem från jobbet. Idag har vi lite sol, men regnet hotar i horisonten.

Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

linéa sa...

Vilken underbar och lyxig sjal! Skönt med en sjal som räcker till att mysa i. Hoppas du får en härlig helg.
:-)