tisdag 28 september 2010

Tomtar & Vernissage

Två par tomtar har jag sytt den senaste tiden. Det är bara tre månader till jul, och jag lovar er, dom månaderna går snabbt! Jag har många idéer som jag ska försöka förverkliga under den tiden, dessutom har jag två kurser som jag ska hålla och delta på en kvinnokväll, men jag tycker det ska bara bli roligt och tar ingen stress av det, då måste man säga nej om det inte känns bra.

Dom här tomtarna har fått ny ägare i kväll.

Dom ser alltid så förvånade ut när dom har händerna framför munnen.

Fransade kanter på halsduken och ett hjärta i fickan. De som ville ha dessa tomtar ville ha dom i beige färger, inte så traditionellt "juliga" i helrött och jag hörde nånstans att årets jul ska bli i bruna nyanser, får se hur det blir...

Jaha, här är det en till som ser förvånad ut när en massa tomtar stör hans sömn...

Så här blev mitt "photofabric"-tryck, en fodrad linnepåse med spets runtom. Det är bara att ta bort blommorna och ha den sen som ljuslykta!

Jag har varit på Vernissage! Första gången i mitt liv faktiskt. Det var massor med folk, en kvinnlig solist och en del av en manskör som sjöng. Damen sjöng och spelade bra, men jag måste ju bara få säga att manskören sjöng rakt in i mitt hjärta! Jag är inte den som skulle välja att lyssna på körsång i första taget, men jag blev alldeles tagen av denna skönsång, riktigt vackert. Det här säger jag inte bara för att en av konstnärerna sjöng med i kören utan för att dom sjöng otroligt bra!!
Jag vill "puffa" för denna konstutställning som pågår i Korsholms Kulturhus, Skolvägen 1, Korsholm ( Smedsby bibliotek) 28.9.2010-22.10.2010. Det är G. & O. Alanko som ställer ut, så har ni vägarna förbi ska ni gå in och titta.
Påsen med ljung hade jag med åt dem som tack för inbjudan och jag är jätteglad att jag blev bjuden!
Ni ska ha det så bra resten av veckan!

17 kommentarer:

Louise sa...

Alldeles härliga tomtar!!! Nu får jag också inspiration igen! :)

Nette Cecilia sa...

Vackra tomtar du gjort,o din vernissagevas blev ju jättelyckad ,kram Nette

Theresia sa...

Nu blir jag med sugen på att sy sådana underbara tomtar.

Önskar dig en trevlig kväll,
Theresia

Rednoserunpet sa...

soo fint..

Janne i Fagerlia sa...

Oi, har du startet juleproduksjonen allerede? Men det er vel som du sier, tiden går fort, og det nytter ikke å starte bare noen få uker i forveien. Synes fargevalget i Tildafigurene var lekkert.

Susie sa...

These gnomes are so lovely and beautifully made. I hope you can understand my English

Creative Momone sa...

Så söta dom är dina tomtar, passligt beiga i min smak. Jag blir nog sugen att sy ett par såna jag också. Påsen är vacker, så fin spets runtom bilden.
Körsång är något jag håller på med, och en manskör är något alldeles speciellt.
Marianne

Maria sa...

Underbara tomtar! Det är ganska fint att de inte är helröda, tycker jag. men en jul i brunt.....?
Så trevligt det lät med vernissage. Jag har varit på några sådana, fast nu är det länge sen sist. Lite festligt är det. Ja, manskörsång kan faktiskt vara jättefint, det håller jag med dig om.
Ha det gott!
Maria

Hantverkarglädje sa...

Bra att du påminner om att tiden till jul går väldigt snabbt. Bra för dig att du kommit igång. Tomtarna är jättehärliga med de små detaljerna.

Anonym sa...

Vilken fin och inspirerande blogg! Gillar ditt upplägg med Tilda, natur och Nasse. En blogg jag blir glad av. Har nyligen upptäckt Tilda och hamnade här på krokiga vägar. Har ingen egen blogg att bjuda på, men hoppas jag får titta in här ändå.

Lill

Lyckoslanten sa...

Ja hördu du, får se om jag hinner sy en tomte helst! De är så härliga och har så fina detaljer dina tomtepar!
Vilken fin gåva du gav på vernissagen, påsen med ljung!
Njut av veckan! ♥

Lisbet sa...

Så fina tomtar!
Ha en fin kväll och torsdag!

Marita sa...

Ja.a tiden går fort och snart är julen här. jag har faktiskt köpt en julklapp redan och så kanske nån av sockorna jag stickat blir klappar också.
Tomtenissarna är ju alltför gulliga. Och påsen så romantisk och in.
~marita~

maja sa...

Så fina och mysiga tomtar. Ser att du kommer från Österbotten jag är född i Österbotten men har bott i Sverige sedan jag var liten, men var till Finland varje sommar som barn.

Filiz sa...

Hi!I am Filiz from Turkey,your works are wonderfull,I found your blog just now,I have a blog too,please visit me.
filizinevi.blogspot.com
bye

Tallbacken sa...

Oj så fina tomtar.Vackert med bara röda detaljer! Vad skoj om julen i år går i brunt, då vårat stockhus är inrett i beiget och brunt. Ha det bra nu, så syns vi snart! Kram, Heidi

Erica sa...

Håller med, visst går de snabbt de här sista månaderna innan jul! Har själv massor av projekt i huvudet men får väl vara glad om jag hinner en tiondel... ;-)

Dina Tilda-tomtar är som vanligt alldeles alldeles ljuvliga!! Tycker denna "äldre" modell är finast, om man jämför med de nya med pyttesmå ansikten.

Tack för inspirationen du sprider, du ger mig massor!!

Kram, Erica