torsdag 23 september 2010

Vitt & Lila

Vädret kan inte bestämma sig hur det ska vara här där jag bor. Ena dagen ösregn, andra dagen strålande sol, sen lite dimma och dis kryddat med hård vind, en riktig höstvädersoppa!
Vi har ett plommonträd som dignar av frukt och av vissa skäl kan man inte äta hur mycket som helst av dessa goda, lila små frukter...Jag har gjort nångång mos på plommon men inte i år. Äppelmos gör jag varje år, det har strykande åtgång på rostat br
öd i vårt hus.

Dom är söta och goda våra plommon, fast dom inte blir så stora.

Hösthortensian är så vacker med sina stora vita blomklasar, några regndroppar finns kvar på blommorna...

Nasse har fått en "ny" filt att ligga på och han vet ju var det är bäst att vara en regnig, blåsig höstdag!

Jag ska inte ligga hela dagen på soffan som vissa andra gör här hemma, jag ska kopiera bilder på tyg istället. I går hittade jag äntligen "Photofabric" , det har varit omöjligt att få tag på här i Vasatrakten tidigare, bara via nätet. Jag har "iron-on transfer paper" som jag köpt på hobbyaffär tidigare, men det blir en plastig hinna på bilden med det, "Photofabric" är bäst, tycker jag! Jag köpte det här och hon har tre olika" bomullspapper" och ett i silke ("Nette Cecilia",du får rätta mig om jag skriver fel) Nu har jag inte tid att sitta här längre, ska städa lite och sånt som man "måste göra" först, sen har jag bättre samvete att sätta mig ner och göra sånt som är roligt och som jag mår bra av!

13 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Plommon har jag ätit i mängd denna höst. Hortensia har vi inte ännu men en sån ska jag definitivt skaffa. Så vackra som de är den här tiden på året.
Ha en bra dag!

Gugis Pärlor sa...

Hej! Vårt plommonträd är tömt på godbitarna nu men det är ännu inte heller så gammalt. Verkligen goda frukter i år! Hortensiorna är fina blommor, faktiskt höstens finaste!

Kram Gugi

Creative Momone sa...

Fina bilder, kissen ser ut att ha det skönt! Kul med nya tekniker för bildöverföring, kanske något man borde pröva på.
Jag föreslår att du tittar på mitt senaste inlägg. ;)
Marianne

Marita sa...

Fina bilder du tagit. Plommon hör inte till mina favoriter men äpplen sku jag vela få tag på. Tänkte äppelmos sku vara bra att få kokt och satt i frysen. passligt att lägga på paj och till gröten.
Ska bli kul att se vad du ska laga för tygbilder ;)
Sköt om dig!!!
~marita~

Nette Cecilia sa...

Tack för besöket i min affär,nu kan du se mina färdiga kuddar,du skulle ha tagit med några plommon till mig ,fruktälskaren.Kram Nette

Lisbet sa...

Det blir nog så att jag får ta tag i detta med plommonträd nu... Vill ha.

Tack ska du ha för kursen som du höll! Glad att jag ryms med på vårens kurs också. I helgen har jag tänkt sy lite grann. Få se hur det blir, det är ju som du säger, en del som man behöver få undangjort först!

Ha så bra!

Creative Momone sa...

Det är ok och högst frivilligt! Jag uppskattar dig och din blogg i alla fall.
Kram Marianne

Lyckoslanten sa...

Vackra bilder hos dig, väldigt fina ihop plommon och hortensia. Jag har varkendera... ännu!
Ha en underbar helg! ♥

Paula sa...

Sinun kuvissasi on ihanan rauhallinen tunnelma. Nassenkin ilmeestä näkee, että elämä on ihanaa.

LisaMatilda sa...

Plommon är gott, men...
Förstår han som ligger där och myser i bakgrunden, inget väder för en katt att vara ute i...
Vackra bilder som du har tagit!

Hantverkarglädje sa...

Du kanske har samma sorts plommon som jag men jag fick ingen stor skörd. Jättegoda i alla fall. Jag har nu prövat att frysa ett plommon för att se om det passar ifall jag nångång får en rikligare skörd. Körsbär är riktigt goda direkt frysta och nästan upptinade så går de att äta som de är, kanske är det lika med plommon, vi får se.

Margies sa...

Beautiful berries and flowers, Autumn definitely here. Your work is inspiring. I am trying to design a new doll pattern, trying lots of different ones. Hugs, Margie.

essemia sa...

Det såg gott ut med plommon. Vårt träd ger aldrig någon riktig skörd. Trots att det är över 10 år nu!! Vill plantera ett nytt istället.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram Elzie