söndag 30 januari 2011

Nya Tyger

Tänk att januari månad nästan är slut, vart har alla dagar tagit vägen!? Nåja, det är bara att vara glad över att vi går med stormsteg mot ljusare tider och nu börjar det märkas ganska tydligt att dagarna blir lite längre. I fjol när jag skrev detta inlägg om böcker och tyger så gällde det bara fjolåret, nu är det ett nytt år och ännu har jag inte bestämt mig för nåt köpstopp på tyger...För några dagar sen kom det ett paket i postlådan...

Några av dom nyaste Tildatygerna! Dom är såå fina, eller vad tycker ni? Härligt "våriga" färger och jag vill ha alla så klart, men jag valde ut dom som jag tyckte passade bra ihop och rosa/grönt/blått är ju inte så dumt att ha tillsammans.

Det har kommit två nya Tilda-serier, "Summer Blues" och "Fruit Garden" och jag köpte några tyger ur varje serie. Allt finns att köpas på Panduro Hobby. Serierna innehåller olika tyger, band, papper osv., osv.

Den 21 februari ska den nya Tildaboken komma ut, "Tildas Ateliér", ska bli spännande att se vad den innehåller.

När jag bläddrade i Panuros nya vårkatalog så fanns det materialsatser på två änglar, jag hoppas att dom finns i boken också. Ibland har det varit så att mönstren inte finns i boken utan bara som materialsats, men vi får bara vänta och se hur det blir med det...

Nu ska tygerna tvättas och strykas före jag börjar använda dom, jag gör så med alla tyger. Det kan annars bli en tråkig överraskning när man tvättar arbetet första gången och olika tyger fäller färg eller krymper olika. Tilda tyger är av mycket bra kvalitet, dom som jag har har aldrig färgat av sig eller krympt ovanligt mycket.

Jag vill ge en jättebukett tulpaner till dig som skickade tygerna, jag är så tacksam för hjälpen! Nu har vi en ny vecka och ny månad framför oss, jag börjar februari med att ha hela nästa vecka ledig!

20 kommentarer:

H.T. sa...

Hi:-)
I was in 'Panduro'last Friday and saw all those fabrics,also bought some of them.I like the new series of patterns,because they are different,than a previous line.The patterns are larger and the colours are more clear.Thet are all good quality-that's a fact.I mostly like the green tints of patterns,even if they're mixed with pink-the colours are matching astonishly.I only showed the fabrics once,in my previous blog,in Polish version-here I have forgotten ,but I think,it is a good idea to show them,as they all look so pretty.
Best Regards-Halinka-

I det blå huset sa...

Underbara vårfärger på tygerna. Väntar med spänning på vad du ska hitta på och sy av dem. Du gör så fina saker.

Siri sa...

Hei. Så utrolig mange, fine Tilda-figurer du har laget. Det er mange tips her til hvordan man kan pynte alle disse så jeg legger deg til som favoritt så jeg kan følge med på alt det fine du lager. Hilsen Siri

Lyckoslanten sa...

Vilken underbar leverans! Det ska bli trevligt att se vad du kommer att skapa av de vackra tygen! Jag längtar också efter tyg och boken! Nu borde du ha haft boken när du är ledig!
Ha det bra! ♥

Livet på Vestergård sa...

Underbara tyger i underbara färger!

Lycka är ~ Onnea on sa...

Så fina tyger du köpt. De kom ju passligt till din lediga vecka. kanske det blir nåt sytt då?
ha en bra vecka.
~marita~

Gugis Pärlor sa...

Du har ledigheten räddad ser jag ;O) Verkligen fina tyger i härliga färger! Blir intressant och se vad du gör av dem? Jag väntar också hårt på nya Tilda-boken!

Kram Gugi

sytt å sånt sa...

ååå så fina, måste göra en bestälning från panduro, är med i en bokklubb som heter Skaparglädje och ibland får man rabatt hos panduro genom dom, har percis fått en sådan. Men det käns långt till den 21 februari...

Sari sa...

Vilka vackra tyger du fått!!!
Och vilka vackra bilder du tagit!!
VÅRKÄNSLOR! säger jag bara.
Kul att få se vad du skapar av allt det fina.
Kram Sari

Malou sa...

Så läckra färger känns väldigt vårfräscha, det är klart att förra årets köpstopp inte gäller nu;-) man blir så glad av vackra nya Tildatyger.
Hälsningar
Malou

agge sa...

Å va mycket roligt du gör. Titta gärna in hos mig, jag har spetskrakar som kanske du kan ha nytta av. Agneta

Hantverkarglädje sa...

Det där var frestande vackra tyger. Ha begäret pockar verkligen på när man får se så vackert. Spännande att få se vad du gör av dom.

annika sa...

Så passande med en ledig vecka och en trave vackra tyger. Ska bli kul att se vad du kommer att sy av dem. Får nog ta mig en tur till Panduro.
Ha en fin vecka

Kram

☼ Carolina ☼ sa...

Nice!!
c@

Ingela sa...

Bara att betrakta dessa färger och mönster på tygerna är en fröjd. Jag antar att laneringen är mer än halva nöjet ;-)

linéa sa...

Vilka härliga , inspirerande bilder.
Jag har sytt hela helgen med nya Tildatyger. men inget Tilda mönster. :-) Postar ett brev imorgon, tisdag. :-) Du vet var jag finns, säg bara till. :-)
Kram

YvvePyvve sa...

Underbara tyger! Vårkänslor! Fina djur också. Ser så snälla ut.

/YvvePyvve

Fröken Tindra sa...

Jag kan bara hålla med, läckra tyger! Skall bli kul att se vad du gör av dem. Det fanns mycket fint i nya katalogen och jag väntar spänt på att nya Tildaboken skall komma ut.
Kram!

Malin - Ebbas änglar sa...

Åååhh vad fiiiina......!!!
Nu blir jag riktigt 'läskad'!!!

Väntar med spänning på boken, lika roligt varje gång det kommer en ny.

Dina bilder & upplägg är så vackra, kan jag ana att du älskar rosa....hihi!!

Kram på dig! /Malin

anke sa...

Jej Käranan,

i feel spring by watching your pictures: fresh colours, fresh design! Wonderful........
and:
your little snail is so cute!!

Have a nice week without snoe...

Best wishes
anke