fredag 9 september 2011

Fodral

Jag får en massa idéer och inspiration av att titta på andras bloggar. Ibland stannar det vid att jag bara planerar att sy olika saker och ibland så kommer jag mig till att sy något av alla idéer jag har sett.

Jag har sytt ett skrivblocks fodral. Det var en kväll när jag blev trött på att sy mitt täcke, som ska på utställning nästa år i mars, som jag ville sy något annat och då blev det ett fodral till skrivblock och penna.

Jag sydde ett bredare "ric-rac" band i skarven mellan tygerna så att bara ena sidan av bandet syns och då blir det en så här fin kant. En liten blommig knapp får vara som lås på fodralet.

Är den inte fin? Jag fick den här gamla ställningen, för tråd och nål, i förra veckan. Tack S.! Den är gjord i "luffarslöjd", ett litet konstverk i sig!

Tillbaka till mitt nya fodral...det har två fickor och en långsmal ficka i mitten för en penna.

Jag har inget mönster på fodralet utan jag sydde enligt egna mått. Man kan göra fodralen större och mindre, det beror bara på vad man ska använda dom till.

Kanterna på fodralet böjer sig lite inåt och det blev tygveck på fodret i nedre kanten, men, men, det är ju mitt eget så det gör inget. Vill ni se hur ett riktigt fint skrivblocksfodral ska se ut ska ni gå in på den här bloggen! Hon gör jättefina saker och är en av mina största inspirationskällor.

Nu ska jag gå ut och plantera lite höstblommor i mina blomlådor. Vi har haft ett riktigt varmt höstväder här den senaste tiden, +16 idag men mulet. Tomaterna mognar för fullt fast dom står utomhus och näckrosen har börjat blomma igen i dammen! Ni ska ha det så bra!

13 kommentarer:

Elzie sa...

Vad fint det blev. Tycker du är lite väl kritisk mot dig själv. Du är ju så duktig på att sy så om NÅGOT nån gång inte blir riktigt som du tänkt dig, tänk då på oss som är riktigt usla, haha.
Ja, den bloggen är verkligen fin. Hon är inte bara duktig på att sy, hon har en fin trädgård också.
Ha en riktigt fin helg.
Kram Elzie

eva sa...

Vad jättefint ditt fodral blev!! Precis så romantiskt som jag bara älskar! Du är en jätteinspiration för mig - så nu har jag inhandlat min första Tilda-ängel! Visserligen som "bygg-sats" men jag ska ju börja någonstans. Sedan kommer jag nog att ge henne en annan klänning, tror jag.
Ha det gott!
Kram

Hantverkarglädje sa...

Förstår nog att fodralet var roligare att sy än täcket för ett täcke har ju tendens att alldrig bli färdigt. Dessutom blev ju fodralet riktigt snyggt.

Lappeklipp sa...

WAO!!!!!!! Vilken romantisk karamell.....tycker om!!!!!!

Lyckoslanten sa...

Helt otroligt perfekt vackert fodral!
Vilken fin gåva i luffarslöjd du fick! Trodde inte att det var möjligt att göra i denna tidsålder! Du inspirerar, men ska också titta in till din inspiratör!
Ha en skön helg! ♥

Vardag och flärd sa...

Vilket ljuvligt fodral! Du ger mig härliga idéer! Och vilken fin trådrulleställning - är den gammal eller nygjord?
Ha en fin helg!
Kram Eva

Nette Cecilia sa...

Så vackert ,din sömnad är nog en klass för sig ,kramis Nette

Malin sa...

Vilket jättefint skrivblocksfodral! Är ensam hemma ikväll då barnen och mannen är bortresta och då roade jag mej med att titta på alla fina saker på din blogg! Jag är sååå inspirerad! Hoppas det regnar i morgon så jag kan sitta inne och sy med gott samvete!
Ha en trevlig helg!
Kram

Anita sa...

Hey! This looks almost like the one I sewed & Poster the other day! Very sweet!
Emily your Weekend and greetings from Germany,
Anita

Anita sa...

Oh my! It was even me who inspirered you to sew this note pad! I just read the automatic google translation from swedish to German and Found that Link to my Side! I really feel honoured because you always create such beautiful Things, too.
Warm wishes,
Anita

Rose Garden Malevik sa...

Tja, du,,,,,,,dina saker å mina rosor...de hade vart nåt :)
å missa inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

redan många fina bloggar med.....
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Gugis Pärlor sa...

Ja jisses, den blev fin! Du är så duktig på att sy och en verklig inspirationskälla är du också!! Nål- och trådställningen är superhot måste jag säga. Har du gjort luffarslöjd någongång? Det skulle jag gärna vilja pröva på ;O)

Kram Gugi

Erica sa...

Ljuvligt!! och mina favoritfärger också, älskar blomtyget!!

Jag har bytt bloggadress, ifall du är intresserad.

Kram, Erica ("katten")