lördag 21 januari 2012

REA

Jag brukar undvika att gå på rea efter jul och nyår. Dels för att det är mycket folk överallt, sen tycker jag att i flera affärer plockar dom fram kläder som annars inte brukar hänga framme och ibland undrar jag om dom har ett skilt REA-lager...Jag hittar, med andra ord, väldigt sällan kläder på rea, men i år köpte jag ett par byxor och två porslinsskålar till nedsatt pris! Vad jag däremot är ganska bra på att hitta till rea-pris är...TYG!

Jag "går på rea" här hemma! Kan det bli enklare än att sitta framför datorn och titta på alla fina rea-tyger dom bjuder ut överallt, speciellt från USA! Man kan jämföra priser och utbud i olika affärer utan att springa "benen av sig" på stan! Billigt blir det och så kommer paketet hem i postlådan!

Jag har beställt tyger från USA några år och de har alltid kommit fram. I år tog det extra lång tid , 3 veckor, innan jag fick första paketet som kom igår. Jag väntar på ett till som jag hoppas kommer i nästa vecka. Jag trodde nästan att min beställning hade försvunnit på vägen hit, man vet ju aldrig vad som händer och det är ju förargligt om man betalar för nåt som inte kommer fram.

Fyra av dessa tyger är faktiskt jultyger, men jag tycker dom passar lika bra till t.ex. påsktyger, och det kommer också att bli någon Tilda-docka av tygerna.

Knappar fanns också till nedsatt pris, enfärgade, matta, glittriga och prickiga...jag som har flera burkar fulla... men vem kan motstå namn på knappar som...swimmingpool, bubbelgum, ladybug, blue jean och bumblebee?

De senaste veckorna har jag funderat lite på mitt bloggande, ska jag "lägga av" eller ska jag försöka förnya min blogg på nåt sätt...jag måste se hur det blir. Jag är ju urusel på datorer, så om jag ska börja förnya nåt måste jag fundera med min "IT-ansvariga" på min blogg, alltså, min dotter! Hon har fullt opp med studier och annat så jag tror jag lägger "förnyandet" på hyllan och fortsätter i samma spår en tid framöver. Jag har ju nya rea-tyger och knappar att njuta av nu och med lite färg i tillvaron känns det genast bättre att fortsätta att sy och blogga! Ha ett fortsatt bra veckoslut och nu vill jag inte ha mera snö!
( Härifrån har jag skickat efter tyg och knappar, 5.40-5.80 € / yard, 24 st. knappar 2.15 €. Man kan hitta tyger för ca 2.50 € / yard från andra ställen men då brukar det oftast vara speciella mönster och färger som inte jag har nån användning för. Nu har jag inte räknat in frakten i priset. )

21 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

hihi,,,,,REA e bra,,,,, ochvilka härliga färger...
jag m¨ålar med blommor och du med tyg :)
å missa nu inte....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

det är kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Vardag och flärd sa...

Jag går inte heller på rea, det är tråkigt och jobbigt.
Härliga tyger du köpt. Och jag tycker inte du ska sluta blogga för jag tycker om din blogg och får inspiration. Inte behöver du förnya den heller. Fortsätt du som vanligt!
Kram Eva

Junebacken! sa...

Jättefina tyger har du hittat! Jag köper sällan tyg via datorn, gillar bättre att "känna och klämma" och se tygerna live. =)
Jag har precis hittat till din blogg och tycker absolut inte att du ska lägga ner, jag gillar den jättemycket. =)

Jill sa...

Va? Ska du sluta? NEJ NEJ OCH ÅTER NEJ!!! Du har ju gjort att jag har börjat blogga. Glöm att du ska lägga av. Av dig får jag inspiration att göra något själv och inte handla allt. Nej det kommer inte på tal om att du ska sluta! - Vilka vackra tyger! Man skulle tro att det är vårens tyger och inga jultyger. Samt knapparna där är ju riktigt tuffa! Tycker det sulle vara svårt att välja vad man skulle skapa av allt matreal för att framhäva ursprunget i tyget ex. Jag ser fram emot vad det blir av detdär!

Allt och lite till sa...

Oj, va fina tyger du köpt. Jag köper också allt möjligt på rea, som kan tänkas "vara bra att ha", mest då garn för tillfället men det varierar. Och jag tycker absolut inte att du skall sluta blogga. Du är en av dom som jag ofta läser fast jag inte kommenterat tidigare.
Hälsn. Catarina

Helén sa...

Åh, vilka härliga tyger o sybehör du införskaffat. Kan tänka mig att det blir ett himla pysslande framöver:)//Helen

Malin sa...

Vilka jättefina tyger du fyndat. På vilken adress kan man hitta dom?
Du får absolut inte sluta blogga. Jag har fått massor med inspiration genom din blogg!
Ha en trevlig helg!
Kram Malin

Janne i Fagerlia sa...

Synes bloggen din er fin som den er jeg. Håper du ikke vil kutte ut blogging.

Sikkert spennende å få stoffpakker i posten. Har vært inne på tanken om å bestille fra USA jeg også. Ser at utvalget er svært bra.

Riktig god helg!

Livet på Vestergård sa...

Att gå på rea på nätet låter mycket roligare än att springa i affärer. Fina tyger du inhandlat!

eva sa...

Himla fina tyger du har fyndat! Ser ett där som jag skulle vilja ha till en Tilda-docka. Men det där med att sluta blogga får du gäran sluta med att tänka på. Du är en sådan inspiration för mig och jag tycker om när jag känner igen mig när jag öppnar din blogg! Den är så toppenbra som den är, tycker jag!
Kram

Marie sa...

Sluta inte blogga!! Följer din blogg varje vecka o tycker den är precis lagom av allt!!! Vilka underbara tyger du köpt, skulle gärna vilja ha en adress dit om du vill dela med dig?!
Fortsätt nu att blogga som vanligt:)
Kram Marie

maja sa...

Nej,nej,nej lägg inte ner din blogg, den är så härligt ljus, inspirerande och vacker. Jag älskar dina Tilda arbeten.

Tatkis sa...

Beautiful fabrics and cute buttons!
I can't stop buying fabrics and buttons and ribbons myself :)

Hugs,
Tatyana

Sirpa sa...

Hei... Älä puhukkaan lopettamisesta!! Sitä et saa tehdä... Juttele nyt vaan sen sun "tietokone-ekspertin" kanssa ja uudista blogiasi, jos niin tahdot... Vaikka minusta tämä sinun blogisi on näinkin aivan ihana :D
Seuraavan kerran (kun tilaisuus tulee ;)) saat neuvoa mua tuolta ulkomailta tilaamisessa. Itse haluaisin ostaa mm. leimasimia ulkomailta, mut en oo uskaltanut kokeilla.
Ja vielä... minunkaan mielestä ei tarviisi tulla enää lunta ;D

Paula sa...

Älä missään tapauksessa lopeta blogiasi. Joka arkipäivä käyn sinun ja Lappeklipp sivuilla heti käynnistettyäni koneen työpaikallani. Sivusi ovat kivaa luettavaa ja katseltavaa.

Lyckoslanten sa...

Jag tycker också att man ser de mest märkliga kläder som inte har stått framme innan när rean börjar. Så härligt att få hem de där vackra tygbitarna!
Och sluta för all del inte blogga! Gillar att titta in här! ♥

Lappeklipp sa...

NEJ sluta för guds skull inte att blogga och något förnyande av den behöver du inte heller tänka på om du inte själv prompt vill. Man behöver bara slänga ett öga på dina besökssiffror för att fatta att du bara INTE kan lägga av!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
By the way, läckra tyger, gott gott i gott gott

The Little Forest, handmade sa...

I loooove sales, especially fabric sales. You got some lovely prints there. Pretty colors.

Louise sa...

Oj så mycket fint du har fyndat!! Snart får vi säkert se något intressant som dyker upp i bildform ;)

Nancy Lee sa...

Lots of lovely fabric and cute buttons! I love to see the Tilda projects you create. Please don't stop blogging. I think your design is great, and I like to visit often.

Fröken Tindra sa...

Inte dumt alls att fynda reatyger hemifrån! Jättefina! Skall genast kika in där.
Kram!