tisdag 28 februari 2012

Rock´n Roll

När min dotter sa att hon ville ha en Tilda-elefant, som skulle sitta i hennes soffa, blev jag minst sagt förvånad! Hon är...så att säga...mindre intresserad av mina "Tildor"...men hon har faktiskt en fågelskrämma på sin lilla balkong! Hon la in om sin beställning för ca ett år sen och som vanligt har det alltid kommit något emellan...jag ville också göra en lite speciell elefant åt henne och så här blev den...

Här ska det inte vara några pastellfärger, vita spetsar och pärlor, här ska det vara läder, nitar och Rock´n Roll. I hennes lägenhet hänger inga ljusa spetsgardiner utan svarta och lila gardiner, svart soffa med lila/vinröda/gråa och turkosa kuddar i, svarta och vita ljuslyktor placerade lite här och där. Vi har inte alltid samma smak när det gäller inredning, men en sak är säker, hon kan kombinera mörka och ljusa färger så det blir jättefint och häftigt!

Jag kunde ju inte hålla mig utan var tvungen att få dit en liten rosett vid örat. Elefanten har skinn ( konstläder förstås, som inte var så lätt att sy i ) i öronen, hon har skinn på näsan...Ett litet vitt band med spetsrosor måste jag bara få med också! Mjukt romantiskt mot det råa tuffa = vackert!

Elefanten fick en liten "ballerina" kjol med vit och vinröd tyll, jag tycker det passar bra med det svarta lädret! Fast dottern gillar accessoarer med häftiga och tuffa detaljer, så är hon en väldigt lugn och tålmodig person med båda fötterna på jorden...vem i hela världen kan hon vara släkt med...

På tal om smycken... jaa... vad säger man...de är ju verkligen tuffa...men hon hade lite pärlor i alla fall bland sina smycken, det har hon haft på sig när hon hade nån spetskofta...svart spetskofta!

Elefanten finns i boken Tildas Atelier. Jag lämnade en vändöppning bak på armar och ben, stoppade och sydde fast. I boken ska man sy runt hela ben och armar.. hmm..elefanter kan ju inte ha armar heller...nåja, sen ska man klippa upp tyget och stoppa, men jag får det inte snyggt, utan den klippta öppningen börjar synas så jag har gjort på mitt sätt. Jag sydde fast ben och armar med knappar, så kan man röra på dem, och elefanten kan sitta.

Till sist och bak i ryggen fick klänningen en snörning med vinrött band,( här ser bandet ut att var klarrött) och där ser ni var jag sytt fast vändöppningen på armen.

18 kommentarer:

Catarina sa...

Elefanten är ju bara såå häftig!
Du har verkligen lyckats få den så att den passar med hennes stil.

Sportlovshälsningar från Catarina

☼ Carolina ☼ sa...

muy linda!
te felicito, me encanta
cariños
c@

Sueli Moraes sa...

Hello, That´s nice this elefanten, congratulations!!

Have a nice day!

Hugs

Sueli - Brazil
Blog: http:\\artesanatoestreladepano.blogspot.com

Anonym sa...

Rock on! LÄCKERT! /Jill

Helene sa...

Ha ha ha.. jättecool elefant... Kul med något... hm.. annorlunda:)

Nette Cecilia sa...

Tufft ,kul att se andra varianter ,kram nette

Anonym sa...

Todella mahtava elefantti,oikein ROCK ,mutta silti ripaus herkkyyttä :)

P.

eva sa...

WOW - hon är ju bara sååå häftig!! Vilken kanontuff elefant! Helt perfekt med lilla tyllkjolen och bandet runt örat. Otroligt läcker vändning från dina ljuvliga änglar till en rock´n roll-elefant.
Kramisar

maja sa...

den elefanten var tuff och mjk på samma gång. Jag gör lika med stoppningen, gillar inte att man ska klippa upp, det blir inte alls bra med vissa tyger.

Creative Momone sa...

Rock´n roll elefanten är bara såå häftig! Ja inte vill man ju ha samma smak och stil som sin mamma, det har nog även jag fått erfara. Nej, nitar och läder vill min ena dotter ha, den andra föredrar lite retro, 20-talsstilen är mest inne för henne just nu. Sonen är nog "helt vanlig", men alldeles speciell på sitt sätt ändå. Vi får nog bara stötta och finna oss, och lite rockń roll skulle väl inte skad oss heller? ;)
Ha det gott!
Marianne

Vform sa...

HÄFTIG elefant!
Jo, dom unga har sina speciella önskningar :O)
Ha en bra dag!
Kram Vivan

Heidi sa...

Nej men du milde va snyggt!!! Vilken tuff och charmig elefant!

Lena sa...

Vilken coool elefant!! Hoppas din dotter blev glad när hon fått den.
Min dotter har lila och svart på sitt rum och gillar svarta kläder med tyll, hängslen, nitar mm. Det är ganska snyggt. Min dotter blir 15 år. Hon hade garanterat gillat elefanten.

Annelis hantverk sa...

Vilken underbar elefant! Så snyggt du blandade tufft med tyll! Passar ju henne säkert perfekt.
Ha en fin helg!

Louise sa...

Det där var någonting nytt! Vau!!

Hantverkarglädje sa...

Ja det blev en tuffing men på rätt plats är den helt säkert bra för inte måste allt vara så sockersött för att vara snyggt. Säkert helt rätt i den lägenheten. Ha en fin helg.

Anonym sa...

fifty-fifty Vacation owl gifts gift or stocking stuffer, what grandma would
not honey a calendar of her treasured grandchildren?
Unfortunately, the Toys for on cheap jewellery, too check
some of the on-line stores for estimable deals. This is 1 Hell on earth
of an construct to gift your supporter some of the hired
hand made gifts. I had interminable Popple gear and binding are
in honorable restore, and that there are no obvious tears in the pages.


Feel free to surf to my site; owl necklace

Anonym sa...



Also visit my web-site Cordyceps Sinensis