torsdag 29 maj 2014

Hexagon-Tilda

Vart har tiden runnit iväg...hela Maj är nästan förbi! Fast jag inte varit aktiv här på bloggen så har jag ändå åstadkommit lite av varje, bl.a. har jag fått mitt hexagon-tilda täcke färdigt!


 Det blev 137 x 194 cm, lite konstiga mått men jag hade inget speciellt mått som jag skulle ha på quilten utan "byggde" upp den vart efter och så blev det som det blev.


 Tygerna som jag sytt av är alla "Tilda-tyger" förutom ett tyg som jag fyllde ut med för att få bredden på quilten.


 Jag har frihandsquiltat med symaskin efter mycket funderande. Tänkte quilta för hand först men övergav snabbt den idén...det är inget för mig...Spetsen sydde jag fast på tyget för att uddarna inte ska rulla upp sig.


 Nu känns det bra att jag har täcket klart och får börja använda det. Det känns också lite vemodigt, för jag har varit sysselsatt med det ganska länge och lagt ner en hel del arbete på det. Först att sy ihop alla hexagoner för hand och sen få fastsydd spetsen och quiltningen, det tar sin tid med alla moment, men det är ju det som är det roliga med att sy lappteknik!


 Jag har börjat rensa i mitt syrum, och hör och häpna, jag har en massa UFO:n (halvfärdiga arbeten) som kom fram ur lådor och skåp, bl.a. ett täcke som jag började med för ca. 5-6 år sen...det ska jag ta itu med nu! Jag har mina tyger i plastlådor, så jag ser dem bra när jag ska ha dem, och nu har jag 2 lådor tomma...det sticker ju i mina ögon att se tomma tyglådor, dom ska ju vara sprängfyllda...men jag ska nog inte gör nåt åt det...ännu...


Här har vi solsken, hård nordlig vind och +14 grader, äppelblommorna blommar, och ni ska ha en skön ledig Kristi Himmelsfärds dag!

13 kommentarer:

Tilkkureppu sa...

Kerrassaan hieno hexagon peitto ja tuo pitsin käyttö reunassa aivan ihana idea, kaunis!!
Hyvää ja rentoa helatorstaita:)

Nette Cecilia sa...

Tänk om någon skulle börja på mina ufo lådor också .Flitiga du vackert blev det ,kram Nette

Dollandesign sa...

Din hexagonquilt är ljuvligt vacker. Och den breda spetsen längs kanterna var mycket passande, tycker jag.

Dollandesign

Vardag och flärd sa...

Där ser man, täcket är klart! Roligt att se för jag förstod inte riktigt hur du tänkte dig spetsen - men nu förstår jag, jättesnyggt!
Ha det fint!
Kram Eva

Janne i Fagerlia sa...

Heklekanten på teppet ditt passet helt perfekt. Nydelig resultat!

Carina Ohlsson sa...

Men vilket vackert täcke!

EL RINCON DE CHELO sa...

Que preciosidad!!!!! besos

Paula sa...

Voi, miten kaunis!

Rafaellascreativa sa...

WOW så fint !! Färgerna ,spetsen ,alllt ,jag förstår hur det känns ,vemodigt .......men man är ändå glad ,vissa sy projekt är bara så ! Bamsekram

evaj sa...

Så vackert!!!!!Helt otroligt och spetskanten blev pricken över iet!!Kram till dig från Bambi

Lyckoslanten sa...

Så fint det blev! Grattis till dig som färdigställt ännu ett UFO!
Det är så inspirerande att få ta del av! ♥

Lappeklipp sa...

Ja jag gissade ju att det skulle bli något alldeles extra av dina hexagons och den läckra spetsen. Känner igen det du skriver, när man jobbat länge med något och får det färdigt känner man sej nästan vilsen, vad skall man ta itu med då???? Tack och lov har man ju en massa halvfärdigt liggande bara att hugga in på :o) Ha det gott!!!!

Anonym sa...

vidéoLa PSP est devenue une machine incroyablement bien connue et bien aimée, et partie de cela est la flexibilité qu'il offre ses users.
Par conséquent Xbox 360 vous offre de meilleures performances par rapport à son homologue, la PS3 qui est
important pour les joueurs avides et pour cette raison rendant la Xbox 360 un moût
apparent buy. En revanche, les derniers téléphones sont aussi disponibles à Mobiles2Your
- Door.

Also visit my web-site: Code Psn Gratuit