onsdag 25 november 2015

Ugglor i Julgranen.

Jag fick ett önskemål om att sy en julgran med ugglor i ur boken "Hjemmelaget og Lykkelig" 2014, T.Finnanger. Jag sydde först en provgran och jag höll på att få nervsammanbrott innan jag fick granen stoppad...det var verkligen en utmaning att få den att se ut som en gran...

...jag satte min gran på ett stativ och sydde en stjärna att ha i toppen, mönstret på stjärnan finns i samma bok i tre olika storlekar.
Ugglorna var däremot lätta att sy.
Jag klippte ut ögonen i filttyg och sydde fast dem med langettstygn.
Så här blev den andra julgranen, klarare färger och mera "julig".
Rödrutiga jul-ugglor!
Gröna paljettögon och guldnäbb!
Här fick vi massor med snö senaste helg men nu regnar det bort, det blåser och är halt. Vi får tända ljus och ljuslyktor i mörkret och så är det ju "Lilla Jul" inkommande helg! Ha det så bra.

6 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Jag sydde ju dom där granarna ifjol så jag vet hur svårt det var att få dom att se ut som granar ,du lyckades bra och många fina ugglor ,kramen Nette

Catarina C sa...

Vilken trevlig grej med de fina ugglorna i granen, ser jättefint ut. Tycker alltid det är svårt att stoppa saker så det ser bra ut, men du har lyckat mycket bra!

Kram Catarina

Dollandesign sa...

Jag tycker att båda Dina granar med ugglor i är fantastiskt söta!

Dollandesign

EL RINCON DE CHELO sa...

Muy bonito!! yo ya lo hice, besos

Lappeklipp sa...

Jisses så fint, alltid bra med en "proto" först så man får känna sej för, men du har ju lyckats till 100% med bägge. Lyfter hatten än en gång för din goda smak och fingerfärdighet!!!!!

Lyckoslanten sa...

Så fint! Blir sugen på att sy sådana!