söndag 27 maj 2012

7 x 37 = 259 hexagon

Mitt sommar projekt går sakta framåt...259 st. hexagons har blivit 37 st. blommor. Jag har ca 390 st. hexagons kvar i min korg...


Jag har bara använt restbitar av olika tyger och på det sättet fått bort en massa små tygbitar som jag bara inte kan kasta bort. Det blev en hel del funderande hit och dit hur jag skulle sy ihop alla hexagons, men till sist måste jag ju bestämma mig och så blev det var färg för sig vilket jag såklart ångrar nu.


Det är lite försent att ångra sig nu när jag hade nästan 30 st. blommor klara från ifjol, så det är bara att fortsätta som jag har börjat. Egentligen är det ganska enkelt att sy ihop var färg för sig, det sparar en massa tid, annars hade jag stått där ännu och försökt kombinera ihop alla olika hexagons och aldrig kommit igång med mitt "rest-hexi-täcke".


Jag tycker det är avkopplande att sitta och sy ihop dessa tyglappar och man behöver inte ha nån maskin med sig utan sitta ute i solen med ca 650 st. tyglappar i en korg bredvid sig...


Vi har haft det soligt och varmt de sista dagarna, riktigt sommarväder, häggen har slagit ut och nu är det den bästa tiden på året, "mellan hägg och syren". Vi ska njuta av det vackra vädret så länge det varar. Ni ska ha det så bra.

9 kommentarer:

Vform sa...

Ojoj, vilket projekt ... och tålamod :O) Spännande att få se det färdiga arbetet :)
Tur att vädret är lite varmare nu så du kan sitta ute!
Snart är det över ;)
Njut av dagen!
Kram!

Hantverkarglädje sa...

Säkert blir detta vackert men oj oj vilket tålamod här behövs om det skall bli stort. Men lycka till du orkar säkert få det klart.

Umm-Yara sa...

Ja, visst är det härligt med hexagoner - det enda negativa är att jag sticker mej i fingrarna hela tiden när jag syr ihop dem! Ska bli roligt att se ditt hexi-täcke när det är färdigt sen!
Kram!

Marita sa...

känns riktigt somrigt.bara njuter av att dofta och titta på naturen.
vad flitig du är som orkar sy smått och petigt..för hand visst??
Ett sånt hexagon-täcke skulle vara roligt att göra..men för mig alldeles för tidskrävande. mina handarbeten ska bli fort klara..hahaa..
ha en fin kommande vecka. kanske mer sömnad då. må gott.
~marita~

Nette Cecilia sa...

Kul att se hur ditt arbete framskrider ,såg att häggarna slagit ut på vissa ställen idag när vi kom hem ,kram Nette

Malin - Ebbas änglar sa...

Ojojoj vilket arbete!! Ska verkligen bli spännande att se detta konstverk!!

Här blommar syrenen för fullt, man blir nästan yr av den ljuvliga doften.

Må så gott, kram Malin

Elzie sa...

Vad fint det kommer att bli. Och "bara" 390 kvar, haha. Tycker det låter som en hel del!! Sen att inte använda maskin. Ja, en del är duktiga på att sy för hand, jag är det INTE!!!
Hoppas du har en fin kväll.
Kram Elzie

Anna sa...

Jag håller på med det Jag med. Det Är riktigt avkopplande att sy nåt emellanåt utan symaskin....

Lizzan sa...

Ser ut att bli riktigt fint, önskar jag hade ro att sy för hand så där ;)
Ha en fin dag!
Kram Lizzan