lördag 19 maj 2012

Fjäril

Nu har vi fått lite varmare väder här, solsken idag, men ännu är det lite kyligt när det slipper till att blåsa. Det har hänt en hel del på vår gård, en terrass har blivit byggd och kanten runt dammen är nästan färdigt på plats. Jag har börjat med en blomrabatt runt terrassen och den är inte klar ännu...


Jag har fullt upp med att fundera ut vilka blommor som ska vara där, och det är inte så lätt.  Jag har förstått att det är bra med marktäckande växter för när dom börjar sprida ut sig håller dom borta ogräset och det är något som jag är dålig på att rensa bort.


Jag har köpt Kaprifol som jag ska ha runt spalje´n vid terrassen, de växer sig täta och är bra skydd mot insyn från vägen...


...sen har jag också köpt en klängros som jag ska ha där, jag minns inte namnet på den, bara att den är röd och är tålig här där vi bor. Risken är stor att den inte är tålig just på vår gård.


Nu när vi har terrassen vid dammen är det flera blomrabatter som ska bort och då kan jag ta vara på de blommorna och på det sättet spara lite pengar och framför allt, jag vet hur de blommorna ser ut, hur stora dom är och att dom klarar av att leva med mig.Jag tror det löser sig på nåt sätt med blommorna, om inte, planterar jag jordgubbar eller potatis dit...Ni ska ha en fortsatt bra helg!

5 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Så rolig du är när du skriver med glimten i ögat. Jag känner igen mig själv när det gäller växter. idag har jag planterat och sått, men det brukar stanna där.
Söt virkad fjäril. Ska se om jag kan klura ut den!
Ha en skön helg! ♥

Lilla Pysselvrån sa...

Söt fjäril! Är helt inne i en virkperiod just nu, testar och testar olika typer av mormorsrutor, det är så himla roligt!

Härligt med växtplaner, det kommer bli jättefint! Själv vill jag avveckla lite, hinner helt enkelt inte med och det är bättre det ser vårdat ut det lilla vi har än ovårdade rabatter.. satsar hellre på krukor, brukar bli många på vår altan, enkelt och fint.

Trevlig helg!! Kram, Erica

The Rosegarden in Malevik sa...

va kul att ni har det fint med nu :)
härlig tid som väntar.....
å missa nu inte....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

redan 75 fina bloggar med
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Tant Gröns Lilla Bod sa...

Vilken härlig blogg! Och vilka fina Tildor! Har själv tillverkat (eeh, låt se nu...) en! Det var alldeles för pilligt för mig, men dottern blev lycklig när hon fick den. Handarbetar med andra projekt i stället. Men jag tittar förmodligen in hos dig igen för att få lite ny inspiration.

Kram/Maria

Vardag och flärd sa...

Fin liten bukett och en rar fjäril!
Ta vara på de blommor du har, så småningom kommer du nog på nya sorter att plantera. Marktäckare är bra om de inte sprider sig för kraftigt.
Ha det fint!
Kram Eva