onsdag 30 maj 2012

Solsken

Nu har vi bara lite kvar av Maj månad, solen skiner men var är värmen?! Det händer en hel del i naturen just nu, man hinner inte med, blommor slår ut och plommonträdet blommar...


Jag tror att det inte är ett riktigt plommonträd, jag tror att det är ett "krikonträd", som man kallar dessa små plommon för i dessa trakter...


...nåja, jag är ju inte rätt person att artbestämma ett fruktträd, huvudsaken är att det blommar just nu med vackra små vita blommor. Jag har gjort ganska lite den senaste veckan, men alltid finns det några tyger som jag kan "bläddra" i när det inte biter på nåt annat nyttigt att göra.


Vita blommor har "krikonet", vita blommor har häggen och vita blommor slår snart ut i vår rönnspireahäck, så då hittade jag några vita, ljust, ljust gråa och gröna tyger som jag kanske ska göra nåt med.


När jag nu inte har gjort nåt nyttigt här hemma den sista tiden, utan bara "varit", så har jag hittat en jättefin och inspirerande blogg. Därifrån fick jag ide´n att göra nåt ljust, vitt och skirt av tygerna som jag har plockat fram.


Från den bloggen kommer man vidare till mönstret på det som jag troligen kommer att sy. Det finns en special linjal, Dresden linjal, som man skär ut "kronbladen" med, men man kan själv rita upp mallen så kan man sy Dresden-blomman ändå, fast man inte har special linjalen. Men visst är det roligt att ha nåt extra i sin verktygslåda...


Jag borde inte börja planera nåt nytt projekt när jag håller på med "Et Roseteppe", men ibland så försvinner all inspiration från det man håller på med, då brukar det hjälpa att lägga ifrån sig allt och bara vara en tid och då kommer inspirationen tillbaka, det fungerar för mig i alla fall.
Nu ska jag fortsätta att njuta av alla skira vackra blommor som slår ut, jag ska fortsätta att "bara vara", jag ska fortsätta att inte göra nåt nyttigt och fortsätta vänta på vart min energi har tagit vägen, den brukar komma "hem igen" när den varit borta ett tag. Ni ska ha det så bra och hoppas att vi får varmare väder till helgen när alla skolor har avslutning.

7 kommentarer:

Fats Arteira sa...

beautiful !!!!!

Nette Cecilia sa...

Så kul med den där linjalen o så fint mönster ,tack för besöket ,kram nette

Vardag och flärd sa...

Tack för tipset om bloggen, jättebra beskrivning och vackra saker!
Kram på dig! Eva

Lizzan sa...

Ohh så många vackra bilder att njuta av! Det är verkligen en vacker tid nu!
Kram Lizzan

Gugis Pärlor sa...

Jag har oxå ett krikonträd men det måste ha dött i vinter!! Inte ett enda blad har slagit ut ännu ;O( Undrar vad som är fel? Har ditt gett skörd någongång? Krikon är så goda tycker jag! Håller tummarna för åtminstone uppehållsväder i helgen!

Kram Gugi

Janne i Fagerlia sa...

Synes det er godt å lese at andre også mister inspirasonen av og til. Slik er det ihvertfall hos meg. Men som du sier så hjelper det å legge arbeidet fra seg, og etter en tid er det kjekt å fortsette der man sluttet.

Det er kaldt her hos meg også. For 7 dager siden hadde vi 28 varmegrader, og nøyaktig en uke etterpå er det 4. Litt av en forskjell :)

Lisbet sa...

Tack ska du ha! Jo, nu är det allra första dagen på en lång ledighet. Ska alldeles just fara iväg på en promenad, har inte hunnit med sånt de senaste veckorna!

Ibland så måste man bara vara. Inspirationslöshet (är det ett ord?) dyker upp ibland, känner så väl till det. Njut av dagen som den är, mitt i allt kommer krafterna.

Ha en skön söndag!
Fina bilder, glömde jag nästan bort att säga :)