torsdag 28 februari 2013

Vårväder

Här har vi vårväder! + 5 grader, solsken, regn, hård vind och "kärringhalka", alltså ishalka, slask och fågelkvitter...Till helgen ska vi få ner mot -20 grader!


I dag gick jag ut på en kort promenad just när det började regna, jag vägrade gå in igen, stretade envist framåt i hård vind och regn...


...kryssade fram mellan stora vattenpölar och andra högar som alla hundägare lämnar efter sig! Jag anser att det är hundÄGAREN som lämnar efter sig ski...! Varför ska det vara så himla svårt att ha en påse med sig och plocka upp det som deras älskade hund sätter sig ner och gör ifrån sig på en allmän cykel/gångbana???!!!


Jag har inget emot hundar, men jag vill ju inte att en stor främmande hund ska komma nära och börja nosa på mig, och ägaren står och säger: " Han är såååå snäll, han gör ingenting!" Vad hjälper det MIG när JAG är skräckslagen och skulle kanske behöva själv den där påsen som hundägaren inte har med sig åt sin hund...


Det är hundägaren som gör mig upprörd, som tror att ALLA andra älskar hans/hennes hund lika mycket som dem själva, som tror att ALLA inte har nåt emot att få deras hundski... under skorna, på barnvagnar, cykeldäck osv. och speciellt nu på våren när allt töar fram och det rinner ut på gångbanan. Nu vet jag att det är många som tycker att jag är löjlig som retar upp mig på lite hundski...det är väl inte så farligt med lite under skorna...eller att ha en stor hund som nosar en i baken...Jag  vill att HUNDÄGAREN ska förstå att det är de som ska hålla reda på vad deras älskling gör och ta ansvar för det, sådetså!!!


Jaaaa, vi har en katt som också gör ifrån sig relativt stora högar med kattski..., MEN han gör det på VÅR EGEN gård och vi (= "Herr Käranån") plockar bort högarna vart efter de töar fram på våren, och jag vet, det finns inget mer förargligt än att få KATTski... under skorna, på barnvagnar och cykeldäck!


Med dessa åsikter, om vad som kommer fram under snön denna underbara vårvintertid, så önskar jag alla hundägare och kattägare en riktigt skön helg och glöm inte att stoppa ner några plastpåsar i era fickor när ni går ut i vårsolen med era älsklingar! Ha det så bra!

10 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Håller med dig fullständigt!
Kram Eva

Elzie sa...

Håller också med dig! Hundägare som jag är så tycker jag det är ett otyg när folk inte kan hålla sina hundar i koppel när dom ser att det kommer folk. Det är inte så trevligt heller när man är ute och går med sin hund och det kommer en större hund farande kan jag säga. Och att säga att dom är så snälla hjälper som sagt inte mycket. Skulle jag aldrig få för mig att göra. Däremot kunde dom be om ursäkt för att dom inte kan sköta sin egen hund!!!
Har ni haft regn idag? Ja, här har vi haft soligt och fint väder. Lite väl blåsigt bara, men man kan ju inte få allt, haha.
Ha en fin fortsättning på kvällen.
Kram Elzie

evaj sa...

Stämmer in med föregående skrivare...Ha en myshelg önskar Bambi

Jojjo sa...

Håller fullständigt med! Jag menar, hur lat får man vara?
Det är ju som du säger inte svårt att trä påsen på handen och plocka upp efter vovven, det blir så mycket trevligare för alla.
Katter är lite mer "diskreta", dom gräver ju ner sitt :)

Hantverkarglädje sa...

Ja här på landet verkar det som vissa hundar får lorta till vägkanterna hur de vill. Vilka andra får göra det kan man undra. Äckligt.
Lite köld i dag och några snöflingor, kanske samma hos er. Ha en bra dag i alla fall.

Paulina sa...

Håller med! Hur svårt kan det vara?

Förra vintern var det så tydligt hur vissa tänker. När första snön kom tänkte nån "underbart, nu behöver jag inte ta med bajspåsar för nu kommer snön!", bara det att det kom inte mer än småpuder på vägarna. Så högarna blev inte så gömda :(

Maria sa...

Delar helt din åsikt om det här med hundägare. Ids man inte plocka ska man inte försöka ta hand om en hund. TAck för din blogg.

Umm-Yara sa...

Att inte plocka upp efter sin hund - det borde vara belagt med grova böter! Hundskiten innehåller många gånger parasiter som kan orsaka HJÄRNSKADOR HOS BARN, om de i misstag skulle få i sig det.
Hundar luktar dessutom illa, vare sig de är våta eller torra, och klappar man dem börjar man själv lukta som en hund. Så, nej, jag vill INTE gosa med någons hund, hur söt den än är i sin mattes/husses ögon.

Lisbet sa...

Jag tycker precis som du! I april är det ett år sen vi fick vår familjemedlem. Livrädd för alla hundar har jag varit, sen jag blev biten av en "snäll" hund för länge sen. Hunden är nog ett av det bästa vi satsat på, men det gäller nog att sköta om den bra. Lära den osv.
Hundskiten irriteras jag av och har alltid gjort. Det finns så mycket hundbajs överallt här i vår by, hoppas inte ngn tror att det är vår hunds. Vi har alltid med påsar och jag har t o m tänkt att jag borde skriva i vår lokaltidning om detta. Det är så enkelt att plocka upp...
Hoppas du får en fin dag, trots snö och kyla!

Ulla's Quilt World sa...

They are so lovely! :)
Thank you for your lovely blog!
Greetings from Finland! :)
www.quiltworld2.blogspot.com
Hugs, Ulla