måndag 4 mars 2013

Pinocchio

Det var snöstorm här på lördag, ( vi fick alldeles för mycket snö igen ) och igår var det ner till -17 grader på kvällen, alltså, ett bra väder för att sätta sig ner och sy. Det blev Pinocchio och Teskedsgumman som blev klara, dom finns i boken: Tildas Vintereventyr, Tone Finnanger.


Han blev 58 cm från hatten till fötterna! Lång och mager docka...


 ...och när det är Pinocchio så har han ju näsan därefter! Men som tur var gick det bra för honom till sist, han blev en vanlig liten pojke med en helt vanlig liten näsa!


Det som är nytt i den här boken är att håret ska målas på dockorna. Jag var lite tveksam till det först men det gick väl "sådär", man ska ha en bra pensel kom jag snabbt underfund med, vilket jag förstås inte hade. Nåja, hår fick han i alla fall. Armar och ben fäster man med knappar i kroppen så de blir rörliga, går bäst med en speciell "docknål" som är lång.


Liten som Téskedsgumman! Det här är den minsta "tildadocka" jag har gjort! Jag hann tänka både det ena och det andra innan jag fick rätsidan svängd utåt på armarna...Hon är enda dockan i boken "Tildas Vintereventyr" som har garn till hår, det var ju heller inte så lätt att få hår på en så liten gumma!


Liten och söt i sin blommiga kaffekopp är hon allt ändå, där hon sitter bland pärlhyacinterna och funderar över hur i hela världen blev hon så liten helt plötsligt.


 I dag har vi bara -4,5 grader, det har snöat hela förmiddagen men ganska bra vinterväder i alla fall...fast lite vårvärme skulle det få vara, så man kan börja sitta ute på trappan och "fika" i solen! Ha en bra början på veckan!

15 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Så fina så det är inte sant! När jag gjorde min första Tilda bestämde jag att aldrig göra någon mer, just för att det var så jobbigt att vända ut och in på armarna. Så jag förstår att du hade problem med den minsta.
Ha det fint!
Kram Eva

Catarina sa...

Men så söt den blev sen den lilla Teskedsgumman! Pinoccio var också jättefin, om än lite ovanlig för att vara en "tilda".
Blir alltid så "fresta ti sy" Tildadockor när jag ser alla fina du gör, som på löpande band, men kommer mig bara inte för...men någon dag skall jag sätta i gång :)
Ha en riktigt bra vecka!

Gudrun sa...

Dom ljuvligaste nya figurer har du skapat.Alltid så välgjort och fint fotograferade också.
Trevlig vecka till dig också.
Kram Gudrun

Vform sa...

Vilken kontrast ... en liten och en stor :O)
MEN välgjorda, som brukligt hos dig :)
Kontrast är det också vädermässigt ... jag vill också få lite vårkänsla snart!
Kram, ha det bra!!

Nette Cecilia sa...

Flitens lampa har lyst här ser jag fina gubbar o gummor ,kram nette

Mª José Sánchez Yánez sa...

Quedaron geniales, tanto pinocho como la tilda, con una telas muy bien escogidas, "Preciosos", besitos cálidos desde Canarias.

Lyckoslanten sa...

Tänk att du gjorde Pinocchio! Jag är så glad över mina tre teskedsgummor som sitter i blommiga kopparna i porslinsskåpet. Om jag är ärlig tycker jag mycket mer om det häftet än de nyaste.
Så fint du har dokumenterat dina nya alster! ♥

Dollandesign sa...

Åh! Så söta de är Pinocchio och Teskedsgumman. Dem har jag inte sett som "dockor" tidigare, så det var jättekul att få se att Du gjort dem.

Dollandesign

Tilkkureppu sa...

Onpas hauskan näköisiä tuo pinocchio varsinkin!

Jojjo sa...

Så fina! Har länge varit sugen på att sy pinocchio men det har inte blivit av än. Just nu har jag ingen inspiration till att sy men det kommer väl tillbaka snart hoppas jag :)

Satu Pysselblogg ! sa...

Så fina dem är båda två! Kul med lite annorlunda!
Kram Satu

Lappeklipp sa...

Bedårande och nostalgiskt med sagofigurer som man minns från barndomen.
Sköt om dej!

Mari sa...

Hej! Vad fint du sytt! Jag sydde faktiskt åxå i lördags då d var snöstorm här :) Trevlig helg!

Peziperli sa...

The both are sooo sweet and lovely!
Petra

triniki sa...

I LOVE ALL YOUR WORKS!!!!!!!!!!!!!