söndag 10 mars 2013

Vinter dag

Vilken härlig dag vi hade igår! Vi tog snöskotern ut till sommarstugan i strålande solsken, -12 grader, lite kallt men har man bara ordentligt med kläder på sig så går det bra.


Här är det bara "vita vidder" så långt ögat kan nå, där nånstans långt bort i horisonten kommer "Höga Kusten" emot på svenska sidan...


Under tiden vi eldade i kamin, så att vi kunde övernatta, tog jag mig en ordentlig promenad på isen, det var skare så det var inte några problem att gå men en bitande kall vind sved i kinderna.


Jag tycker inte om att meta och framför allt inte att pilka, men det finns ju andra som tycker om det och får man dessutom fisk så är det riktigt roligt...sen tycker jag heller inte om dom små illröda fluglarverna som ska sättas på kroken, daggmask går bra att sätta på kroken, men inte fluglarver...Jag satt hellre inlindad i ett täcke i solen på verandan under tiden nån annan pilkade.


Jag trodde knappt mina ögon när jag såg det här isflaket! Ett hjärta! Tänk vad naturen kan åstadkomma... jag lovar, jag har inte gjort det här , det låg bara där ovanpå all annan bruten is... otroligt!


Otroligt färgsprakande solnedgång fick vi också se när vi kom ur bastun!
Nu har vi kommit mer än en vecka in i mars och nu känner man att solen värmer på dagarna men nätterna kan vara riktigt kalla. Ha en fortsatt fin söndagseftermiddag!

10 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

Ååååååå vad vackra bilder du bjuder på......speciellt isflaket :)
här har vi ingen snö, men det är kallt i vinden.......
å missa nu inte

BLOGGPARTYT

fortsätter.
redan 75 fina bloggar med
Välkommen :)
Håkan

Nette Cecilia sa...

Så vackert kul med hjärtat man kan hitta lita vad som helst överallt .Präktiga abborrar kan tro att dom smakade bra ,kram Nette

Pilar sa...

Jag har aldrig varit på så låga temperaturer, bör landskapet vara vacker. I Barcelona inte nästan aldrig snöar, jag minns 1962, var jag lite och tappade en tung snöfall, människor skidåkning ner på gatorna. Jag gillade verkligen din Pinocchio och vad mer du Tida liten är vacker. En kram

Peziperli sa...

Wonderful pictures! Have a nice day!
Petra

Janne i Fagerlia sa...

Oi, du bor virkelig midt i vinteren fortsatt. Utrolig vakkert! Her er vi nå uten snø, og det virker som våren har begynt å slå rot.

annika sa...

Ser så vackert och fridfullt ut.

Kram
annika

Vform sa...

Ljuvliga bilder!
Känner riktigt hur kölden och vinden biter i kinderna!
Jag är inte heller intresserad av pilke ...
men finns det något godare än en nyrökt abborre ...
Ha en fin vecka du med !!
KRAM ♥

Vardag och flärd sa...

Underbara bilder och ishjärtat är ju förunderligt! Jo, här är det också isande kallt i vinden och is på vattnet - men solen värmer på dagarna när man slipper vinden.
Ha det fint!
Kram Eva

Lyckoslanten sa...

Så bra att du fick isflaket sparat på bild! Det låter som en lyckad tur till er stuga vid havet. ♥

Hantverkarglädje sa...

Ja visst kan det bita ordentligt i kinden vid sådan utevistelse. Är säker på att du sen fick känna av den underbara riktiga tröttheten som brukar infinna sig första tiden med sjöluft.
Så härlig dag vi hade i går och jag hoppades även lika i dag men icke sa nicke.
Ha det så gott.