tisdag 12 mars 2013

Färg

Här har det snöat hela dagen och blåst hårt = snöyra! Långt ifrån något vackert vårväder...och för att pigga upp mig i detta väder vill jag ha färg i min vardag!


I ett av mina svaga ögonblick (får dem ganska ofta i den här butiken) köpte jag ett virkgarn i merceriserat bomull, "Katia, Jaipur"...helt fantastiskt garn att virka! Det skiftar i olika färger genom hela nystanet, hårt tvinnat garn också så det delar sig inte när man virkar.


Jag visste inte vad jag skulle ha det till men så hittade jag ett mönster på en liten duk med hjärtan på och då var det bara att sätta igång!


När jag en gång började virka kunde jag knappt sluta, det var så roligt att se hur följande duk skulle bli när färgen ändrar sig hela tiden.


 Här syns mönstret bättre med en mörk bakgrund jämfört med en ljus bakgrund. Vad ska jag nu göra med alla små färgsprakande hjärtedukar?...jo, jag ska ha ett svart tyg under, för svart förhöjer ännu mera starka, klar färger, och så ska jag sy fast dukarna på tyget och göra det till en stor rymlig väska där jag får ner min skärmatta och en massa "bra-att-ha-saker" i. Det blir 9 st dukar av ett nystan och de passar bra på en sida av väskan, vilket gjorde att jag vara tvungen att köpa ett nystan till.

 

Nu när snön yr runt husknuten blir det bra att sätta sig ner och äta en kryddstark fisksoppa och sen blir det mera färgsprakande dukar att virka i kväll!
Hoppas att du har ett bättre väder där du bor än vad jag har här, men jag tröstar mig med att varje år kommer våren hit upp till Österbotten också, fast det ser väldigt dåligt ut med det just nu...

16 kommentarer:

Malin sa...

Åhh vilka vackra, färgglada dukar! Jag blir verkligen glad av att titta på dom.

Annelis hantverk sa...

Så underbara färger! Riktiga ljuvliga vårpenséer har du fixat till. Vi kom hem till snöyran idag så det känns litet konstigt efter all värme vi varit med om.

Юлия sa...

Очень красивые, весенние! Как солнышко)

Nette Cecilia sa...

Tyvärr har vi haft ännu sämre väder ån du .Vackert virkat ,kram nette

Vardag och flärd sa...

Rara små dukar och fint med färgskiftningarna! Det blev jättesnyggt med svart bakgrund och vilken härlig väska det kommer att bli.
Här på västkusten har det också snöat idag! Mars månad är nyckfull.
Ha det fint!
Kram Eva

Catarina sa...

Vilka vackra färger!
Här har det också varit oväder idag, men jag har förstått att det har varit ännu sämre väder åt ert håll än vad vi haft här norrut.
Men SNART är det VÅR!

Radka sa...

I would have a "weak moment" if I saw those colours! It is so cold again here, so it is nice to see such warm shades, beautiful :-)

Monique sa...

Very sweet!

nattugglan sa...

Ja de va fina dukar..små o näpna.. javisst får man ett köpbegär då man är in till Pirjo..Här har oxå snön vräkt ner.. bor ju en bit utanför stan..så det är samma skitväder...ha det bra

Janne i Fagerlia sa...

For et nydelig garn! Jeg blir fristet til å ta fram heklekroken når jeg ser slike bilder :)

Hilde sa...

Virkelig inspirert av dine kreasjoner!! Er innom stadig vekk for å se hva du tryller frem!!

God helg!

Lyckoslanten sa...

De där bilderna blev man ju riktigt glad av! Härligt! ♥

Marle sa...

Så vacra vårens färger!

Tatkis sa...

So beautiful - colours are so sweet!

Hugs,
Tatyana

Mari sa...

Snygga! :) ja blev åxå riktigt sugen på att virka dem! Butiken har ja aldrig varit i så d blir ett besök nästa gång ja e hemma! E så spännande med nya garnbutiker!

Hantverkarglädje sa...

De dukarna är ju alldeles söta. Kanske är man färgsugen just för att vintern håller i sig så. Vi brukar ju börja inhandla våriga blommor också, liksom tjuvstarta.
Kanske fick jag samma infall för jag har virkat en hel hög med glasunderlägg i pastellfärger som jag inte vet vad jag skall göra med ens, det var ju bara så himla roligt.
Trevligt skall man ju sträva efter så ha det så gott med glada färger.