fredag 10 maj 2013

Nya utmaningar

Nu är jag hemma igen efter en veckas vistelse här. Jag måste ju erkänna att jag inte var speciellt motiverad att fara dit, tänkte vända när jag kom halvvägs! Jag har aldrig varit på nån rehabilitering och trodde det skulle vara helt annorlunda än det var.
   

Vi var 9 st. deltagare, 4 män och 5 kvinnor i olika åldrar och från olika delar av landet. Vi "hittade" varandra så gott som genast, alla kom bra överens och vi blev ett härligt "gäng".

   
Veckan var uppdelad i individuella program och gemensamma program. Vi fick tillfälle att träffa fysioterapeut, läkare, hälsovårdare, psykolog och socionom. Vi fick genomgå gångtest och muskeltest och enligt det resultatet och egen målsättning fick vi egna personliga motionsprogram med oss hem att träna på tills nästa gång vi ska dit.


Jag ångrar inte en minut av den här veckan, tänk så bra det blev fast jag var väldigt negativ inställd att fara dit. Nåja...en sak var väl inte direkt vad jag hade tänkt det skulle vara...vi hade möjlighet att välja extra program om vi hade ledig tid mellan vårt program, så jag valde "motionsgymnastik"...det stod ju inte att det var träning med skivstång...jag har aldrig hållit i en skivstång i mitt liv...de som var där hade överarmar grova som mina lår, och DOM är INTE smala... Jag kämpade tappert med minsta möjliga vikt på stången och gissa om jag hade träningsvärk efteråt!!


Sen var det maten, de hade ett bra salladsbord, flera olika alternativ varmrätt, efterrätt, kaffe. Vi åt, sen åt vi igen och så åt vi lite till och så åt vi faktiskt ytterligare lite till...Det här är till hälften ett spa/hotell och till hälften ett rehabiliteringscenter så med tanke på varför JAG var där så var ju maten inte alltid anpassad efter det, om man säger så...


 Nu ska jag träna hela sommaren på att få starkare muskler och mitt program är jättebra utformat av en jättebra fysioterapeut som tog ner mig på jorden och fick mig att inse att jag ska ju inte bli nån elitidrottare!! Nu ser jag framemot att få fara tillbaka i september, bo med en fantastisk rumskamrat i 5 dagar, träffa alla härliga deltagare i gruppen igen och njuta av att bara få tänka på mig själv! Det bästa är att den här rehabiliteringen är uppdelad i 3 delar, vi har ytterligare en vecka i september och en vecka i april nästa år.
När jag kom hem hade jag fått ett paket på posten och det innehöll alla dessa fina tyger som ni ser på bilderna i detta inlägg! Jag önskar er en riktigt skönt veckoslut!

6 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

ååååååå vad bra att det förr väl ut...... ofta blir det ju bättre än man tror.....
och du har alltid de mest underbara tyger..... Me like :)
å missa nu inte..

SATURDAY SHOW OFF

det är kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Dollandesign sa...

Jag gillar de tygerna som Du visar att Du har beställt! De ser milda och ljuvliga ut, tycker jag.

Dollandesign

Nette Cecilia sa...

Så bra du fick en fin vecka ,trevlig helg ,Nette

Tatkis sa...

Sounds like a great place! And it's important to take care of your health.

Adorable fabrics!

Hugs,
Tatyana

Benita sa...

ÅÅÅhh ! vilken blogg !! Va du kan , helt makalöst <3. Har inte hunnit genom allt men ska nog , fina bilder och bra skrivet , Tack =). Trevlg helg ti te å

Lappeklipp sa...

Jamen det var ju toppen att du trivdes och ser fram emot nästa vistelse där. Härliga tyger som väntade på dej när du kom hem!!!