onsdag 29 maj 2013

Syren och segel

Jag har plockat fram "Tildas Sommerliv", 2013, T. Finnanger och förstorat ett mönster av en segelbåt som finns i boken.


Av detta virr-varr av tyg, spets och pom-pomband ska det bli ett litet täcke eller så tror jag det blir en väggbonad till sommarstugan.

 Jag kunde inte förstora mönstret själv här hemma, men jag ritade av det ur boken, klippte ut delarna var för sig och tog det till en kopieringsfirma som förstorade varje liten pappersbit 500 %. Jag limmade ihop A4-arken och ritade av mönstret.


I boken är delarna fastsydda på ett färdigt quiltat täcke, praktiskt, men jag kommer att ha vadd och undertyg och quilta det själv.


Segelbåten blir i blått med ljusblått undertyg och då vill jag bryta av med en annan färg och det blir ju såklart i småblommiga rosa tyger till de små flaggorna/vimplarna som går från toppen i masten ner till aktern på båten. Jag har planer på att inte sy fast dem utan göra det som en girland som hänger löst utanpå, det kan bli en lite extra detalj på täcket/bonaden.

  
Enligt boken ska delarna klippas ut med sömsmån som viks in och på det sättet sys delarna fast, jag har ritat av mönstret på Vliesofix och strukit dem på avigsidan av tyget, då är det bara att dra bort pappret, efter man klippt ut delarna efter mönstret. Sätt rätsidan av mönsterdelen på bottentyget och stryk fast ( då har du "limsidan" av pappret på avigsidan av mönsterdelarna), sen är det bara att sy runt med langettstygn på maskin eller för hand.


Tänk att vi har +25 grader varmt och att syrenerna blommar fast vi har ännu majmånad! Det är ovanligt att syrenen blommar redan, den brukar ju blomma just innan midsommar. Äppel-, körsbär- och plommonträden blommar också, alldeles underbar tid vi har nu! Det sak bli regn till helgen, men det behövs lite vatten annars börjar allt torka bort och det är ju synd. 
Ni som läst mitt förra inlägg om min nya telefon så vill jag bara säga att jag ångrar INTE att jag köpte den, mycket bra köp när allt ordnade upp sig...Jag önskar er en fin försommartid!

9 kommentarer:

Butterfly sa...

Så fine bilder :D
Liker ditt virr-varr av stoffer og tilbehør, fargene er fantastiske :D

Håper du har en solig dag!

Yvonne ♥

annika sa...

Så spännande det låter med din quilt. Säkert har du något speciellt ställe/person i tankarna där den ska vara.
Läste om ditt äventyr med din nya mobil. Jag har också precis skaffat en ny och mer nutidsanpassad :). Såg att du hittat en quiltapp??? Söker man bara eller har du några tips kring det?

Kram
annika

Nette Cecilia sa...

Jasså du har tagit dig an segelbåten ,här blir det inte så mycket gjort måste ju ut och njuta när man slipper till kram nette

Annelis hantverk sa...

Härligt med sommarvärme men synd att allt blommar ut så fort.
Vilket fint projekt du påbörjat, väntar med spänning på det färdiga resultatet.
Vackra färger i blått!
Ha det bra!

Lappeklipp sa...

Det här blir fint, det känner jag ända ut i stortårna. Väntar ivrigt på fortsättning!!!!!!!!

Lisbet sa...

Läste bakåt här. Har varit lite frånvarande de sista intensiva skolveckorna. Nu semester! :)

Oj, så dråpligt med den nya telefonen!

Spännande att få se hur ditt nya projekt framskrider. Du visar väl?

Elzie sa...

Jisses vad du donar. Och fint blir det. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet sen.
Ljuvliga bilder du har på dina alster.
Ha en fin kväll.
Kram Elzie

Anonym sa...

Pretty great post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've really enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I'm hoping you write again very soon!

My web page; voyance par telephone *www.voyancetarots.com*

triniki sa...

AMO TODOS TUS TRABAJOS, SON PERFECTOS!