lördag 18 maj 2013

Sommarvärme!

Vilket härligt sommarväder vi har! + 22,5 halv sju på kvällen, inte dåligt för att vara i maj.
Vill ni höra om mina bravader med min nya telefon?

Jodå, jag fick mina kontakter kopierade från min gamla telefon till det nya SIM-kortet, jag fick det insatt i nya telefon och sen var det stopp! Jag fick inte fram min kontaktlista! Ringer min man som säger att jag ska åka till affären och få hjälp...

...i bilen in till stan började jag tvivla på min tekniska färdighet, tänk om jag satt kortet fel väg, tänk om det är bara nåt enkelt som jag missat, tänk om jag får det där sneda, överseende och förstående leendet av en ung effektiv försäljare som har sneglar på mitt födelsedatum och tänker:" ännu en "tant" som borde köpa en senior-telefon "...

Men det var bara JAG som hade förutfattade meningar, han var så tillmötesgående och undrade när anslutningen blev aktiverad, för en timme sen, ja men då kanske den började fungera nu...jag kom överens med honom att anslutningen råkade komma igång just när jag steg in i affären! Han log väldigt rart åt det påståendet i alla fall...Han sa också att det är en bra telefon som jag köpt, han hade samma, waow...bara jag får min att fungera så...


Jag for hem och min man ringer, jag drar fingret över skärmen, inget händer, jag säger hallå, trycker på gröna luren, inget händer, det fortsätter att ringa, HALLLÅÅ, inget svar, jag skakar telefon, trycker och pekar och drar, det bara ringer...vad i hel...vad i hela friden är detta??? HAAALLLLÅÅÅÅ och sen slutar det ringa! Jag hade blockerat hela telefon så jag är säker att FBI, CIA, NATO och KGB hade inte tagit sig in i mitt rymdskepp! VARFÖR köpte jag inte en senior-telefon???!!!

Hör och häpna, jag fick bort blockaden och nu var allt frid och fröjd, trodde jag. När jag öppnade mitt google-konto kom hela Picasa-albumet från min blogg in i min telefon OCH många foton var kopierade 5-6 gånger, alltså, det var inte bara några få bilder som var i galleriet!! Efter mycket om och men fixade min man bort Picasa-albumet MEN då blev telefon helt galen och begärde PIN-kod och PUK-kod varje gång jag öppnade skärmen. Sen gick det inte att logga in på min anslutning för lösenordet jag fått funkade inte. Min fina nya telefon var DÖD!

Jag var tvungen att fara till affären följande dag, samma kille, Hej, nu är jag här IGEN! Han kom inte heller in med mitt lösenord och jag var väldigt noga med att säga att det är min man som har ställt till detta , INTE jag! De var alla tre försäljare på min telefon och så var det fixat, trodde de. Jag kom ut på gatan, svävade ut i min galax och samma jädrans PUK-kod ville den ha, in igen till affären...dom slog sina kloka huvuden ihop och fick äntligen min telefon att fungera! Nu har jag virusskydd installerat och jag har faktiskt lyckats ladda ner några "appar", till och med en "quilt-app", inte illa av en 50+, kvinna/dam/tant och ganska hopplöst ute i sin galax-telefon!

Det var ju inte lika enkelt att köpa ny telefon som att sy på en symaskin!
Idag fick jag en lite kvist med en enda utslagen häggblomma av "Herr Käranån", DET betyder mycket mera än att ha en ny telefon...och i morgon tar han mig med på en kryssning från Helsingfors till Stockholm och vi far inte med Silja Line Galaxy! Så det så!
P.S. Jag vill be om ursäkt till "Fru:M" som jag träffade på Prisma, jag kom på senare, efter att hjärnan gått på högvarv, att jag har ju pratat med dig tidigare, jag kände igen dig på nåt sätt och kände igen din lugna,behagliga röst, och så plötsligt visste jag ju var vi har träffats. Hoppas att du har överseende med min minneslöshet!
Jag hoppas att sommarvärmen ska hålla i sig och att ni alla ska ha en bra början på nästa vecka!

8 kommentarer:

annika sa...

Oj vad mycket som hände! Tur att det finns så många duktiga tekniker.Jag fick också en ny...kanske som din...i fredags så nu är det mycket att lära.

Hoppas att ni har en fin kryssning hit till Sverige.

Kram
annika

Anonym sa...

Hej igen Käranån.
Jag förstår dig helt och fullt med att du inte kom på vem jag var. Det är luuugnt :o) Ibland bara blir det så där.
Lycka till med Galaxyrymden, den är inte lätt att förstå sig på.
Kram Susanne

Linnéas butik sa...

Hej,
tack för ett gott skratt. Har varit med om ungefär samma. Att en telefon kan ställa till så mycket besvär. Det är ju pinsamt att springa och fråga av valparna om råd och just detdär överseende leendet har jag väldigt svårt med. ;)
Vad tur att din story hade en happy-ending.
Trevlig kryssning.
Linnéa

Anonym sa...

здесь на веб-ресурсе можно посмотреть громадный выбор [url=http://www.filmkpktut.ru/]Скачать mp4 видео[/url].

Lyckoslanten sa...

Det var ingen enkel match det där! Man har så mycket att förstå och lära sig varje dag och när man får tekniken att rulla är det bara å kör! :o)

Trevlig resa! ♥

Gugis Pärlor sa...

Väderleken är ju toppen och hoppas att den fortsätter precis så här hela korta sommaren ;O) Teknik är verkligen inte så lätt att bli vän med... jag trodde heller aldrig att jag skulle skaffa några nymodigheter vad gäller telefon men när jag väl hade gjort det så kommer jag aldrig att kunna leva utan den mera! Absolut bästa hittills!Så det blir helt säkert på samma sätt för dig!

Kram Gugi

erdbeerdiamant sa...

Ohhh your header looks REALLY pretty :). Beautiful.
Hugs, Tracey-Ann

Janne i Fagerlia sa...

Oi, oi, oi for noen telefonproblemer. Jeg skulle også ha kjøpt meg ny telefon, men jeg gruer meg litt for dette. Når jeg leser om hva du har opplevd blir ikke dette bedre :)