tisdag 13 mars 2012

Hjärtan

Nu väntar jag bara på att veckan ska ta slut, inte bara för att jag har veckoslutet ledigt, utan därpå följer TVÅ VECKOR LEDIGHET! Vad jag ska göra då? Jaa...sy, promenera, koppla av och så är jag ju tvungen att ta fram den arma dammtrasan...för att inte tala om vad jag borde göra åt fönstren. Det är härligt med solsken, bara man inte tittar ut genom mina fönster...

Det är mycket trevligare att titta på hjärtan med kaniner och små hjärtan på! De här hjärtanen är ur boken "Påske med Tildas Venner". Det börjar ju närma sig Påsk och jag har som vanligt en massa planer på vad jag vill sy före det.

Jag har en hel del olika brodyrsömmar på min maskin, men jag använder oftast den här sömmen. Jag tycker den är fin i sin enkelhet och passar lite över allt. Det är alltid svårt att få en brodyrsöm att stämma på ett hjärta. Jag brukar börja i spetsen nederst med att sy några stygn raksöm, sen brodyr runt och avslutar med några stygn raksöm, då blir det en ganska bra avslutning.

Gult är en färg som jag sällan använder, men till Påsk kommer mina gula tyger fram och ett gult hjärta sydde jag på samma gång som dom andra. Jag har alltid limtyg på avigsidan när jag syr hjärtan, de får bättre form men ändå tycker jag det är svårt att få en fin form på dem. Kaninen är fastsydd med langettstygn.

Mina syplaner inför Påsk är mera hjärtan, häxor, kaniner o.s.v. och jag inser redan nu att det är alldeles för höga förväntningar att jag ska hinna med nåt sånt, men det blir vad det blir. Jag ska först och främst bara vara ledig.

Jag ser också framemot att få delta i Finn Quilts möte här i stan 24.3-25.3.-12, det är vid Yrkesinstitutet (heter det så?) Krutkällarvägen 2, det ska bli roligt att vara funktionär och träffa en massa folk. Det blir utställning av olika arbeten med teman: Hav och Energi, work-shops, försäljning + en massa annat. Jag är lite osäker på när det är öppet för allmänheten men jag hoppas att det kommer information om det i nån tidning så småningom.
Här är det full fart på snösmältningen, solen skiner och för mig väntar kvällsjobb, ha en fortsatt bra vecka!

13 kommentarer:

♥ zakochana w Aniołach ♥ z lnu i bawełny ♥ sa...

Piękne zajączkowe serduszka, pozdrawiam:)

Gudrun sa...

Tack för underbar inspiration i din blogg--jag njuter varje gång.Välgjort är allt också!!
Lycka till med fortsatta påskförberedelser.
Gudrun

Helene sa...

Vad underbara dina hjärtan är... Ha två underbara veckor med allt du tar dig till att göra...

Vardag och flärd sa...

Så vackra hjärtan du gjort, du är så duktig och det blir så fint och välgjort!
Ha nu två härliga lediga veckor, hoppas du får möjlighet att göra allt du tänkt dig!
Kram Eva

ALESSANDRA sa...

simple wonderfulll!

Monica sa...

Härliga kaninhjärtan! Det blir så fint med brodyrsömmen runt. Njut av ledigheten!
Kram Monica

Livet på Vestergård sa...

Underbart vackra! Härligt med ledighet framför.

Nette Cecilia sa...

Sååå fina hjärtan du gjort .kram nette

Hantverkarglädje sa...

Nej du, jag slår ännu dövörat till när du pratar om fönster. Jag skyller på för höga drivor ännu. Mycket mera trevligt att få se dina vackra kaninhjärtan. Du ger inspiration. Ha det gott.

Lev Vackert sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

Föranmälan ska göras tillvitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på www.levvackert.se Kram Petra www.romantiskahem.blogspot.com och Ingela Broling www.inspirationivitt.blogspot.com

Lyckoslanten sa...

Jag har gjort endast ett sådant kaninhjärta med en liknande söm runtomkring. Du må vara en trollkonstnär som får till så mycket vackert! Lycka till med alla dina förväntningar på ledigheten! ♥

eva sa...

Ljuvliga kaniner! De är sååå söta med sina dekorsömmar. Hoppas att du får två HÄRLIGA vårveckor med precis det som bara du vill göra!
Kram

Engelwerk sa...

Deine Herzen sind einfach nur ein Traum.

Liebe Grüße
Chrissie